Sírdogálnak egy iskolai plakát miatt a hazánk cigányországgá változtatásáért küzdők

Sírdogálnak egy iskolai plakát miatt a hazánk cigányországgá változtatásáért küzdők

Egy „nem lehetünk cigányország” feliratú plakátot helyeztek el az újpesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola hirdetőtábláján csütörtökön reggel. Történt mindez azelőtt, hogy az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat virrasztást hirdetett a tragikus hirtelenséggel elhunyt aktivista, Setét Jenő emlékére – így kesereg a baloldali propagandista Hírklikk.

Az bizonyára csak véletlen, hogy 1987 óta az iskola gondnoka, később oktatástechnológusa, Pajor Tibor, volt jobbikos önkormányzati képviselő, ma már a Mi Hazánk mozgalom újpesti elnöke. Az viszont bizonnyal nem a vak szerencsén múlott, hanem tudatos provokáció következménye, hogy kisebbség elleni uszító politikai plakát került az oktatási intézménybe – fogalmaz a cigányok iránt érzékenyített, de a magyarság demográfiai tragédiájára érzéketlen lap.

Amint Molnár István Gábor a portál megkeresésére elmondta, a Rádió Dikh-től kapott egy telefonhívást csütörtökön reggel. Az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjeként arról kérdezték, hogy mi a véleménye a történtekről. A rádiót értesítette ugyanis egy érintett szülő, aki felháborodva közölte, hogy csütörtökön reggel, miután gyermekét az iskolába kísérte, döbbenten látta a szélsőjobbos uszítást" az iskola aulájának főfalán kihelyezett hirdetőtáblán.

„Azt közöltem a rádió munkatársával, amit később közleményünkben is megfogalmaztunk, hogy megdöbbenéssel értesültünk a plakátról, amelyet a Mi Hazánk párt az újpesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában kihelyezett. Határozottan felhívtuk a figyelmet arra, hogy az iskolák a tudomány helyi képviselői. A pedagógusok minden esetben felelősek a hozzájuk járó diákokért, a nekik szánt – iskolán belüli – információkért. A kriminológia és szociológia tudománya cáfolja a cigánybűnözés fogalmát. Mindenfajta általánosítás és kollektív bűnösség elvére épülő politikai megfogalmazás tudománytalan, valamint mélyen sérti nemzetiségünket.” (Fájhat az „értéksemleges”, függetlenobjektív tanulmányokra hivatkozó tudományrajongó cigánynak, hogy a rögvalóság sajnos mást mond – a szerk.)

Továbbá emlékeztetett arra, hogy Újpest alapításától kezdve, befogadó település. „Károlyi István gróf Újpest Alapítólevelében tiltotta meg a származásra, rangra, nemre, vallásra való bármely előjogot. A város sikerének egyik titka, hogy a magyarországi német nemzetiségű asztalosok mellett, izraelita vallásúaknak köszönhetően, itt alakulhatott ki a haza legjelentősebb bőrgyártása. Az újpesti szegkovács cigányok pedig, mind a faiparnak, mind a bőriparnak speciális fogókat, szerszámokat, szegeket készítettek. Együttműködésük eredménye a város felvirágzása.”

Egyúttal az újpesti cigány közösség nevében felajánlotta, hogy az iskola osztályai meglátogathassák a Tél utcai Újpesti Cigány Helytörténeti Gyűjteményt, valamint annak lehetőségét, hogy szakemberekkel beszélgethessenek a diákok.

A rádió munkatársa közölte Molnár István Gáborral, hogy megkeresték az iskola igazgatóját is, „aki bocsánatot kért a történtekért, diákcsínynek minősítette az esetet és eltávolította a plakátot”.

Hírdetés

Sajnos a jelek szerint mégis többről van szó, mint gyerekcsínyről. Pénteken délelőtt ugyanis arról értesített Molnár István Gábor: „szomorúan vettük tudomásul, hogy a plakát újból kikerült. Így nem marad más lehetőségünk, mint hivatalosan is eljárást kezdeményezni a történek miatt mind a KLIK, mind a rendőrség irányába, uszítás miatt” – mondta a Hírklikknek Molnár István Gábor, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője.

Fáj nekik, ha valaki kimondja az igazságot:

Dúró Dóra megtagadta a Mi Hazánk központi irodájának átadását

Döntöttek: teljes egységben vette el a cigánysimogató nagykoalíció a Mi Hazánk irodáját Józsefvárosban

Akkor sem lehetünk cigányország! – Minden józsefvárosi postaládába eljuttatja a Mi Hazánk a magyar élni akarás kiáltását

Nem lehetünk Cigányország! – Több milliós szórólapkampányt indít a Mi Hazánk

"Nem lehetünk cigányország!" – Egy kis fáziskéséssel dobta le a láncot a demokrata fogaskerék

Setétségbe borult a Mi Hazánk irodája

Setét gondolatok szemelvénye, és a remegő kezű "bátor antifa harcos"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »