Siralmasabb, mint valaha

Siralmasabb, mint valaha

Kaltenbach Jenő Fotó: MTI/Beliczay László

„Hát ide sikerült eljutnia a magyar társadalomnak” – vélekedik a jogtudós.

Közösségi oldalán osztott meg egy írást Kaltenbach Jenő baloldali jogtudós „A magyar siralomvölgy” címmel.

Írásában Kaltenbach azon lamentál, hogy Orbán Viktor Magyarországot „kivezette a nyugati értékrendből, amelyhez ma már csak a pénz az összekötő kapocs, miközben a háborús bűnös Putyin és rendszerének befolyása utoljára a Kádár-rendszer idején volt hasonlóan nagy. Orbán másik nemzetközi támasza a polgárait brutálisan elnyomó, egyre agresszívebb Kína”.

Hírdetés

Azt is nehezményezi, hogy a legutóbbi választáson Orbán az »egyesült« ellenzék ellen is óriási győzelmet aratott, igaz részben pont az ellenzék csetlés-botlása, szerencsétlen személyi döntése miatt.

 Kaltenbach szerint a mai helyzet „siralmasabb mint valaha”, mert„a Fidesz magabiztosan vezeti a népszerűségi listát, kiegészülve a parlamentbe jutott neonáci Mi Hazánkkal”. Rátér az ellenzék állapotára is: „Az ellenzéki tértélen egyedül a DK maradt úgy ahogy állva, és talán még a Momentum említésre méltó, a többiek a jelentéktelenségbe süllyedtek.

A valaha jobb napokat látott Jobbiknak a centrum felé való elmozdulása totális kudarcot eredményezett. Jakab pártelnök a senki földjén találta magát. Az egykor kormányzó MSZP lassan a néhai koalíciós partnere az SZDSZ sorsára jut. és hogy ne legyen ez is elég baj, arról az »ellenzéki« Márki Zay, a levitézlett csúcsjelölt, ismétlődő zavaró repüléseivel gondoskodik. Hát ide sikerült eljutnia a magyar társadalomnak”

Magabiztos, az értékrendükben hívő demokraták helyett itt sajnos a felsőbbség kegyeit kereső jobbágyok vannak túlsúlyban” – összegzi írását a jogtudós.

 

Kaltenbach Jenő szerint Magyarországon a „demokraták helyett a felsőbbség kegyeit kereső jobbágyok vannak túlsúlyban”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »