Sipos Judit manikűrös és énekesnő – „Ez az, ami feltölt energiával”

Sipos Judit manikűrös és énekesnő – „Ez az, ami feltölt energiával”

Az élőzene mindig is különleges hangulatot varázsolt és varázsol ma is egy-egy eseménynek. Ennek a műfajnak egyik képviselője a Stereo együttes, a kiket korábban már bemutattunk. Kevesen tudják azonban, hogy egyik tagjuk, Sipos Kiss Judit az éneklés mellett a manikűrös szakmát is igen kiválóan űzi. A két mesterség elsajátítása nem egyszerű feladat. Ismerjük meg őt!

– Verbőcön születtem, ott is jártam középiskolába. Családanyaként mindig is olyan szakmát szerettem volna, amelyet az anyai teendők mellett is tudok végezni, egyben feltölt energiával, kiélhetem a kreativitásomat benne. Így döntöttem 2012-ben a manikűrös szakma mellett. Rajzolni mindig is szerettem, és úgy gondoltam, hogy ebben a szakmában kiteljesedhetek.

– Ez így igaz, a szakma rohamosan fejlődik. Én önállón, autodidakta módon sajátítottam el a manikűrkészítés csínját-bínját. Azóta is folyamatosan tanulok, az internetről inspirálódom. Sok oktató videó kerül fel az internetre, melyek jól bemutatják, egy-egy technikát hogyan célszerű alkalmazni.

– Verbőcön az otthonomban fogadom a szépülni vágyókat. A közösségi oldalon üzenetben, vagy telefonon elérhető vagyok. Megbeszéljük a vendéggel, hogy mit szeretne, milyen alkalomra készítjük a manikűrt, és időpontfoglalás után várom a vendégeket. Igény szerint a környező falvakban szoktam házhoz is menni.

– A francia manikűr örök klasszikusnak számít, hiszen bármilyen alkalomhoz és bármilyen öltözékhez jól passzol. Fiatalok és idősebbek is egyaránt kérik, hiszen kortalan és elegáns dekoráció. Emellett sokan részesítik előnyben a természetes színeket, az egyszerűbb, letisztultabb hatást keltő mintákat, hogy ne csak egy adott alkalomkor, hanem a mindennapokban is kifinomult hatást kölcsönözzön a viselőjének.

– 2017-ben férjemmel Magyarországon próbáltunk szerencsét, egy borászattal foglalkozó cégnél kaptunk munkát. Nem volt rossz időszak, új dolgokat próbáltunk ki, új emberekkel ismerkedtünk meg. Mégis úgy gondoltuk, hogy családként itthon, Kárpátalján szeretnénk megtalálni a boldogulásunk útját. A férjem, Sipos Sándor kisebb méretű pálinkás hordók készítésével foglalkozik már 2012 óta, akár egyedi faragással is rendelhetőek tőle hordók. A kisfiam, Ákos már 11 éves, és ő is úgy szeret énekelni, akárcsak én.

Hírdetés

– Héder Lajos, az együttes alapító tagja figyelt fel rám. A helyi iskolában tanultam, valamint Lajosék szomszédságában élek, így már régóta ismerjük egymást. Már az iskolában is sokat énekeltem, felléptem rendezvényeken, Ki mit tud?-on, ahol megmutathattam a hangomat. Mikor Lajos felkért, hogy legyek az együttes tagja, örömmel mondtam igent.

– Szerencsésnek mondhatom magam abban a tekintetben, hogy a munkám a hobbim is egyben, nagyon szeretem csinálni. Csak a kívülállónak tűnhet úgy, hogy ez könnyű munka, hogy csak szórakozunk és szórakoztatunk, de hogy egy-egy fellépés jól sikerüljön, sok gyakorlásra van szükség.

– Sokféle stílust kedvelek. Ezek közé tartozik az ukrán rockzene, vagy a modern pop dalok újdonságai, de persze a magyar mulatós zene legjobbjai sem maradhatnak ki a sorból. Fellépésekkor a közönség igényeihez igazodva választjuk meg a repertoárunkat, otthon pedig a hangulatomtól függően szinte bármilyen stílus jöhet.

– Úgy gondolom, hogy ez egy jó lehetőség azoknak, akik távol vannak a szeretteiktől. A határátlépés nehézségei miatt sokan hosszú ideje nem látták családtagjaikat, de így kifejezhetik szeretetüket, figyelmességüket a másik iránt. Egyben nekünk is remek lehetőség a gyakorlásra, arra, hogy így is kihozzuk magunkból a maximumot. Természetesen az élő fellépés varázsát semmi nem múlhatja felül.

– Tervezni egyelőre nem tudunk, hiszen a járvány még nem ért véget. Próbálom kihozni a legjobbat magamból, a munkámból. Igyekszem tudásom legjavát nyújtani a vendégeknek úgy a manikűr szakmában, mint az együttes fellépésein. Reméljük a tavalyinál több lehetőséget tartogat az idei év.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »