Šipoš az energiaválságról: a vállalkozókat segítő pénzelosztás csődöt mondott

Šipoš az energiaválságról: a vállalkozókat segítő pénzelosztás csődöt mondott

Csődött mondott a pénzelosztás, ami a vállalkozókat hivatott segíteni a magas energiárak miatt – mutatott rá az OĽANO frakcióelnöke, Michal Šipoš az RTVS 5 perc múlva 12 című vasárnapi vitaműsorában.

A parlamenten kívüli Hlas-SD képviselője, Matúš Šutaj Eštok úgy reagált, hogy a magas energia-előlegszámlák, amelyeket a vállalkozók kaptak, a kormány felelőssége.

– hangsúlyozta Šipoš, hozzátéve, hogy a képviselők eleget tettek kötelességüknek és az állami költségvetésben ott van a pénz.

A magas előlegszámlákkal kapcsolatos helyzetet a hétfői (január 16-i) ülésen kívánja megoldani a kormány. Ezen túlmenően Šutaj Eštok azt is bírálta, hogy a kormány nem segíti eléggé a nyugdíjasokat és az ambuláns orvosokat.

Hírdetés

A kórházhálózat reformjával kapcsolatban az OĽANO parlamenti klubjának vezetője kiemelte, hogy “a régió minden emberének el kell magyarázni, hogy ez mit fog jelenteni”. Felhívta a figyelmet arra, hogy az emberek félelemnek vannak kitéve a téves információk terjedése miatt. Szerinte nem lehet, hogy minden kórház minden beavatkozást el tudjon végezni. „Itt nem arról van szó, hogy valamilyen specializációról fogunk beszélni” – válaszolta Šutaj Eštok. Hangsúlyozta, hogy állítólag több ezer kórházi fekvőhely megszüntetését tervezik.

Šipoš a műsorban azt is kijelentette, hogy szerinte az OĽANO elnöke, Igor Matovič nem indul a jövő évi elnökválasztáson. A mozgalom megvárja a jelentkezőket, és majd utána foglal állást. Szerinte az államfőnek nem politikai pártokból kellene kikerülnie.

„Szlovákiában több színvonalas személyiség is van a baloldali spektrumból. Bízom benne, hogy sikerül saját jelöltet bemutatnunk” – mondta Šutaj Eštok. Hozzátette: még gyerekcipőben járnak a viták a Hlas-SD-ben a potenciális saját jelöltről.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »