Siófoki helyzetkép: sok a nyaraló, de…

Siófoki helyzetkép: sok a nyaraló, de…

Egyelőre nem tudni, milyen kihasználtságúak lesznek a siófoki strandok, de az eddigiekhez képest nem csupán a német turisták fordulnak meg a legforgalmasabb helyeken.

A balatoni strandok látogatottsága értelemszerűen időjárásfüggő: ha jó idő van és melegszik a tó vize, nagyon sokan jönnek, ha viharos idő van, akkor pedig nem, illetve ez sem teljesen igaz – kezdte az InfoRádiónak nyilatkozva a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója.

Hírdetés

Mint mondta, rossz időben ugyanis díjmentessé teszik a strandjaikat, tehát a víz látványa megmarad, a vendégek pedig igénybe vehetik a strand területén lévő szolgáltatásokat. Nagy Viktória példaként említette a vendéglátóegységeket, játszótereket, illetve a különféle vízi sporteszközöket (vízibicikli, vízi ugrálóvár, stb.) kínáló szolgáltatásokat, amik olyan atrakciók, amik egy szabadstrandi szakaszon nem adottak a nyaralók számára.

A főszezon forgalmát illetően nagyon vegyes a kép – tette hozzá az értékesítési igazgatójátó –, egy július végi szombaton akár 5600 fő is válthat belépőt a Siófoki Nagystrandra. Megjegyezte, a strand reggel 7-től este 8 óráig fizetős, majd egy nagy szórakoztatóparkká „változik”, benne Közép-Európa egyik legmagasabb óriáskerekével és a Siófok Plázzsal, ahol rengeteg koncertet és egyéb programot kínálnak.

Nagy Viktória arra is kitért, hogy a korábbiakhoz képest más lett a desztináció, ahonnan a külföldi vendégek érkeznek. Régebben a nemetek voltak többségben, most viszont inkább a szlovákok, lengyelek és ukránok. Összességében 20 százalék körüli a külföldi vendégek aránya – mondta. „Sokan vannak Siófokon, ami a strandok tekintetében azért mégis időjárásfüggő” – ismételte meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »