Simor András Orbán halálával is előhozakodott

Simor András Orbán halálával is előhozakodott

A nemzethergelés bajnokai, a gyurcsányisták

most egy izraeli akcióval próbálnak fogást találni az általuk mérhetetlenül gyűlölt Orbán Viktoron és kormányán.

Gyurcsány egykori jegybankelnöke, Simor András a legnagyobb izraeli online lap, a héber nyelvű Calcalistnek adott interjúban nem mulasztotta el Orbán halálát emlegetni. Tisztában volt ugyanis azzal, hogy önmagában az semmit nem jelent, ha egy volt jegybankelnök, aki hivatalának utolsó három évében folyamatosan szembeállt a kormánnyal, interjút ad egy külföldi lapnak. Ám egy ilyen aljas gondolattal máris sokkal nagyobb olvasottságot képes elérni.

Pedig Simor szinte könnyezett, amikor megállapította, hogy a rendszert csak egy nagy katasztrófa tudná megingatni, netán Orbán halála. Magyarán reménytelennek látja a baloldal helyzetét, elképzelhetetlen számára az, hogy Gyurcsányék választások révén szerezzenek hatalmat. Ezért delirál nagy gazdasági katasztrófáról, illetve a kormányfő haláláról. Hogy a magyaroknak a jelenlegi rendszer nagyon megfelel, azért ilyen stabil, arról nem beszélt.

Az a szomorú, hogy a nagy katasztrófa elérése érdekében a Nyugat – élén az Európai Unióval – mindent megtesz. S ebben a törekvésében a magát mindenáron hazafinak feltüntetni akaró baloldal nem hogy nem segít a hazán, de Brüsszel igyekezetét ezerrel támogatja. És ezek után meg vannak sértve, ha a magyarok csak hazaárulóként tekintenek rájuk.

Köztük természetesen Simor Andrásra is, mert aki elmegy Izraelbe azért, hogy egy ilyen nyilatkozatot tegyen, azt nem lehet másnak minősíteni.

Simor egyébként megtette azt a szívességet nekünk, hogy Orbán Viktor régi barátját, az ismét miniszterelnöki székbe választott Benjámin Netanjahut, egy koalíció első emberét a politikai paletta azon részére pozicionálta, ahol Magyarországon a rasszista, fasiszta, náci jelzőket magán viselt Jobbik helyezkedett el, amíg Gyurcsány magához nem ölelte, és a hatalom megszerzése érdekében tisztára nem mosta.

Hírdetés

A szerecsenmosdatás ugye nem más, mint hiábavaló, fölösleges kísérlet valaki hibáinak a mentegetésére. A magyarok persze óriási fügét mutattak neki. Ez azonban nem mentesíti Simort az alól, hogy igyekezett a természetesen zsidó Netanjahut a Jobbik pozíciójával jellemezni, ami önmagában botrány. Tette ezt csak azért, hogy Orbán és Netanjahu szoros kapcsolatát szélsőjobboldali politikusok barátságának tüntesse föl, ami ugye a liberális mainstream szerint nem szalonképes.

Simor odáig ment, hogy kijelentette: meg van győződve arról, hogy még ha az ellenzék meg is nyerné a parlamenti választásokat, az eredményt akkor is elcsalná a rendszer. Arra a kormányra mondja ezt, amelyet 2022-ben soha nem látott nemzetközi megfigyelőhálózat ellenőrzött, és választási csalásnak az írmagját sem találták. Miközben ma már tudjuk, hogy Amerikából és Svájcból több mint négymilliárd dollárnak megfelelő forint támogatás érkezett a baloldalnak, amelyet Simor szó nélkül hagyott, noha orbitális törvénysértés.

Azt nagy nehezen elismerte, hogy a GDP-növekedés, az export, az alacsony munkanélküliségi ráta a gazdaság pozitívumai közé tartozik, amelynek következtében a magyarok sokkal jobban élnek, mint Gyurcsányék időszakában, amikor se járvány, se háború, se brüsszeli szankciós politika nem volt.

De hogy gonoszsága nem ismert határokat, azt jól mutatja, hogy a NER stabilitását abban látta, hogy a rendszerváltozás után a magyarokat egyedül a jólétük érdekelte. Simor szerint a magyarokra jellemző az individualizmus, a szolidaritás hiánya, ezért is működhet évek óta az Orbán-rendszer.

A magyarok azonban nagyon értik az igazságot, tudják, ki mellé kell odaállni, és ki mellé még véletlenül se. Hiába rimánkodik Simor az összefogásért, a szolidaritásért a kormányhatalom megdöntése érdekében.

Aki ízléstelenül Orbán halálát emlegeti, annak kegyelemkenyér se jut Magyarországon, nemhogy összefogás az ő hitvány gyurcsányista politikai céljai érdekében.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »