„Simonka György ebből már nem tud kimászni”

„Simonka György ebből már nem tud kimászni”

Mentelmi jogáról való lemondásra és mandátuma visszaadására szólította fel az Együtt Békés megyei szervezete Simonka György fideszes képviselőt. Az ügyben közben kormánypárti belharchoz vezetett az a hírlevél, amelyet Simonkának tulajdonítanak, és amelyik a gyulai érdekkört hibáztatja a botrányokért.

Bod Tamás az Együtt gyulai elnöke november 14-én tett feljelentést Simonka György ellen, mert szerinte amikor csődbe ment a fideszes politikus vállalkozása, úgy játszotta ki a behajtást, hogy több százmilliós házát papíron eladta az unokahúgának, majd visszabérelte tőle. Simonka neve korábban a szintén fideszes, már gyanúsított Mengyi Roland ügyében is előkerült.

A Központi Nyomozó Főügyészség eljárása hírére a Facebook-on egy zárt csoportban egy olyan, részletes kommunikációs sorvezetőt osztottak meg, amiben a szerzők arra adnak tanácsokat Simonka híveinek, hogy hogyan támogassák kommentjeikkel a fideszes politikust. A hírlevelet egy volt fideszes is megkapta és nyilvánosságra hozta.

Hírdetés

„Tulajdonképpen a Facebook-on elvileg zárt levélnek indult ez az egész, már nincs esélyük magyarázni. Ezt most már látjuk, illetve sejthető is, hogy Simonka Györgynek ehhez nagy köze van, tehát ebből ő már nem tud kimászni” – mondta Kovács István, az Együtt mezőhegyesi elnöke.

A dokumentum egyébként azt is tanácsolja, hogy a Simonkát védő kommentekbe írják bele azt is a fideszes politikus hívei, hogy az egész ügy a gyulai érdekszféra sérülése miatt történik. A hozzászólások közt meg is jelentek a gyulai embereket sértegető kommentek, az ellenségkép kreálását vasárnap a település fideszes vezetői közösen utasítottak vissza.

„A mai napon a Beol.hu-n reagált Simonka. Persze sok mindent elhallgatott ebben a reagálásában. Nagyon érdekes, hogy csupán területfejlesztési vitának nevezi azt, ami szerintem már fideszes belháborúnak számít Békés megyében és lehet, hogy tovább fog gyűrűzni. Másrészt legalább ilyen fontos ebben a reagálásában, hogy egyetlen szóval nem tagadja azt, hogy ez a fideszes Facebook-utasítás létezett volna. Aki nem tagad az ebben a helyzetben elismer” – mondta Bod Tamás, az Együtt gyulai elnöke.

Simonka Györgyöt hiába kerestük, interjúkérésünkre nem reagált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »