Simon után jöhet a Simor-ügy

Simon után jöhet a Simor-ügy

A Magyar Állam 2008-ban IMF hitelfelvétellel stabilizálta hazánk helyzetét, azonban a hitel felhasználására rejtélyes körülmények között került sor.
Az Egyesület elnöksége szerint, Simon Gábor vagyonának keletkezése és elhelyezése egy rendkívül izgalmas időszakban történt.
Falus Zsolt Ferenc az Egyesület elnöke szerint, az IMF hitel felhasználását rendkívül spekulatív módon valósította meg a Magyar Nemzeti Bank, Simor András elnöksége idején.

Az IMF szerződés gyors megkötését nem az államadósság visszafizetése indokolta, hanem az, hogy bankmentőcsomag vált szükségessé és növelni kellett a jegybank devizatartalékát. A szocialista kormány előzőleg olyan gazdaságpolitikai hibákat követett el, amelyek megkerülhetetlenné tették az IMF-megállapodást, a kabinetnek ezért nem volt módja mérlegelni a feltételeket. Csakhogy a 2008-as IMF-megállapodásnak súlyos következményei voltak, a nyugdíjak és a közszolgálati bérek csökkentéséhez vezetett, és mélyítette a gazdasági visszaesést.  (Szerkesztőség)

Az elnök szerint a közel 6000 milliárd forintos deviza konstrukció felhasználásának a története, Simon Gábor vagyonszaporulatához hasonló érdekességekkel szolgálhat a közvélemény számára, ezért Simon után jöjjön a Simor ügy !

Hírdetés

Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

Címlap fotó:MNO

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »