Simicska fia szerint már csak az a választás tétje, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot

Simicska fia szerint már csak az a választás tétje, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot

Tavaly április óta Simicska Ádám irányítja társügyvezetőként a Magyar Nemzet azóta összevont nyomtatott és online verzióját. Simicska Lajos fiának meggyőződése, hogy a Fidesz meg fog bukni 2018-ban, a kérdés már csak az, hogy Vona Gábornak, aki szerinte az egyetlen komolyan vehető jelölt, sikerül-e megszerezni a kétharmadot. Az ifjú Simicska ráadásul mindezt egy Zsúrpubi nevű oldalnak nyilatkozta. Részlet az interjúból.

Zsúrpubi: Mi a véleményed az olimpiai népszavazásról?

S.Á.: Az igazi tétje nem az volt, hogy a magyarok szeretnének-e budapesti olimpiát vagy sem. Ennél jóval többet jelentett, és valójában ezért nem merték felvállalni Orbánék a megmérettetést, ezért futamodtak meg. A népszavazás ugyanis egy lehetőség lett volna az emberek számára, hogy két parlamenti választás között véleményt mondjanak a kormányzásról. Az az örökbecsű eset jut eszembe erről, amikor Gyurcsány Ferenc éppen magyarázta a 2008-as szociális népszavazás bizonyítványát. Horn Gábor, nem figyelve az őt éppen vevő kamerákra, így kommentálta Gyurcsány magyarázkodását: „Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába!”. Körülbelül erről szólt volna a mostani népszavazás is. Ezért nem lesz megtartva.

Zsúrpubi.: Ehhez először is az olimpiát ellenzőknek kellett volna győzniük. Úgy véled, hogy így történt volna?

S.Á.: Meggyőződésem. Sőt mondok egy meglepőt: a Fidesz meg fog bukni 2018-ban.

Zsúrpubi.: Ezt miből gondolod?

S.Á.: A kormánypárt korántsem olyan erős, és nincs olyan jó pozícióban, mint ahogyan azt próbálja magáról elhitetni. Ez az egész egy Patyomkin-falu, egy politikai blöff, egy egyszerű kamu. A következő választás győztese egészen más lesz.

Hírdetés

Zsúrpubi.: Véleményed szerint kicsoda?

S.Á.: Azt gondolom, hogy a következő parlamenti választás igazi, valós tétje egyetlenegy dolog, mégpedig az, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot.

Zsúrpubi.: Ezek nagyon erős kijelentések. Mire alapozod?

S.Á.: Látszik, hogy nincsenek rendben a dolgok az országban. Számtalan jel mutat arra, hogy ezt nemcsak én gondolom így, hanem az emberek többsége is. Ez előrevetíti, hogy hatalmas meglepetések lesznek 2018 tavaszán. A Fidesz valódi küzdelme abban merül majd ki, hogy a mandátumok egyharmadát meg tudják-e szerezni. Vona Gábor pedig az egyetlen komolyan vehető jelölt.

Zsúrpubi.: És mi a véleményed a baloldali összefogásról?

S.Á.: Demeter Márta Magyar Szocialista Pártból történő kilépésének indoklása és más egyéb érdekes jelek után szerintem nincs értelme a baloldalról beszélgetni.

Zsúrpubi.: Arra a közismert pletykára gondolsz, hogy a Fidesz bevásárolta magát a baloldali pártokba és a baloldali médiába?

S.Á.: Igen, sőt az elmúlt hónapok történései alapján nem gondolom, hogy ez csak szóbeszéd. Egy klasszikust idézve: „az idő igaz, s eldönti azt, ami nem az”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »