Simicska: A Jobbiknak van pénze, én üzletet kötök velük

Simicska: A Jobbiknak van pénze, én üzletet kötök velük

Cáfolta Simicska Lajos azokat a kormánypárti állításokat, hogy megvásárolta – Orbán Viktor szavaival élve „csicskapárttá” tette – a Jobbikot.

A nagyvállalkozó az RTL Klub kérdésére beszélt a Jobbikhoz fűződő kapcsolatáról és pártszimpátiájáról, de azt nem ismerte el, hogy valaha is pénzzel, anyagilag támogatta volna a jobboldali ellenzéki pártot.

A telefonos interjú az RTL Klub kora esti híradójában hangzott el:

– A Jobbikot támogatja egyébként?
– Mit ért ezen? Persze, rájuk fogok szavazni, hogyha ezt kérdi.

– És anyagilag?
– Anyagilag? Kötök velük szerződéseket (…), de összesen ennyi.

http://mno.hu/

– Ugye a plakátokról szól, amire utalt. De pénzzel vagy anyagi erőforrásokkal?
– Nem, pénzük van, én pedig üzletet kötök velük, és egyébként meg hirdetek.

Az RTL már kedden is megszólaltatta Simicska Lajost, mivel a vállalkozó a kormány egyik nemzeti konzultációs plakátjára az általa elhíresült, a miniszterelnököt szidalmazó feliratot festett. Mint mondta, bosszantotta a hazug és álságos kampány, ezért nyilvánított véleményt.

Hírdetés

A keddi híradóban Simicska Lajos ugyanakkor azt is elmondta, atombombák nincsenek ebben az országban, folyamatok vannak a politikában – és arról is beszélt, hogy ezt az országot csak emberek tudják megváltoztatni.

Lapunk tulajdonosa szerint Orbán Viktor maffiaállamot épített ki, lebontotta a demokráciát, de ebben neki is személyes felelőssége van – a miniszerelnök elleni információk kiteregetése pedig felérne öngyilkossággal.

Orbán Viktor egyik legjobb barátját, Mészáros Lőrincet tehetségtelen senkinek tartja: „Mindig is az volt, és az is marad” – fogalmazott az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Simicska felidézte, hogy már 2014-ben, a választás után úgy látta, nem demokratikus irányba mutatnak a kormány intézkedései. Arról beszélt, hogy a miniszterelnök elmondta neki, milyen tervei vannak a következő négy évre, amelyekkel ő nem értett egyet, és közölte Orbánnal, hogy ebben nem tud részt venni.

„Ehhez tartom magam mind a mai napig” – hangsúlyozta Simicska, hozzátéve, hogy a kormányfő erre megrántotta a vállát, és azt reagálta:

„Értsd meg, Lajos, másodszor van kétharmadom, és ezt most muszáj megpróbálnom!”

Simicska Lajos ekkor felhívta a miniszterelnök figyelmét arra, hogy nem ebben állapodtak meg.

Nincs más út?

A Jobbik egyébként úgy látja, hogy más lehetőségük nem is nagyon lenne, mint az egykor Fidesz-közeli, mára ellenzékivé váló üzletemberrel üzletelni – képviselőjük, Mirkóczki Ádám szerint a többi ellenzéki párt is hasonló helyzetbe kerülne, ha plakátkampányba kezdene.

A Jobbik hirdetéseit törvényi úton, valószínűleg alkotmányellenesen próbálja megakadályozni a Fidesz: a plakáttörvénnyel próbálta ellehetetleníteni a párt hirdetéseit. 

http://mno.hu/

Jobbik válaszul 1100 saját plakáthelyet vásárolt Simicska Lajos cégeitől, de a megtorlásra kijelölt kormányhivataloknak a magántulajdon védelme sem szempont, letépik a saját helyre, saját pénzből kihelyezett Jobbik-hirdetéseket is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »