Šimečka: A leváltásom egyetlen oka a jól végzett ellenzéki munka miatti bosszú lesz

Šimečka: A leváltásom egyetlen oka a jól végzett ellenzéki munka miatti bosszú lesz

Michal Šimečka, az ellenzéki PS elnöke úgy gondolja, hogy a parlament alelnöki posztjáról való esetleges visszahívásának egyetlen oka a jól végzett ellenzéki munka miatti bosszú lesz. Šimečka így reagált Robert Fico (Smer-SD) kormányfő pénteki bejelentésére, hogy a kormánypártoknak javasolni fogja a PS elnökének leváltását a posztról.

„Robert Fico egy megkeseredett, bosszúálló ember. A leváltásom egyetlen oka a jó ellenzéki munka miatti bosszú lesz. Bosszú azért, hogy 18 ezer ember vett részt a kormány elleni tüntetésen. És bosszú azért, hogy megpróbáljuk leváltani a teljesen alkalmatlan kulturális minisztert, valamint az igazságügyi minisztert, aki bűnözőket enged szabadon”

– jegyezte meg Šimečka.

Hírdetés

A PS elnöke szerint mindez példa nélküli támadás az ellenzék és a demokratikus elvek ellen, és a legsötétebb mečiari időket idézi. „Robert Fico alaposan téved, ha azt hiszi, hogy ezzel meg tud félemlíteni, vagy elterelheti a figyelmet arról, hogy fütyül a lakosságra” – tette hozzá.

Robert Fico (kormányfő pénteken jelentette be, hogy javasolni fogja Michal Šimečka PS-elnök leváltását a kormánypártoknak a parlament alelnöki posztjáról a kormányellenes tüntetések miatt, szerinte az ellenzéki párt elnöke a nyilvánosságot hergeli. Emellett azért is bírálja, hogy a Művészeti Alap (FPU) támogatást nyújtott a Milan Šimečka Alapítványnak, amire Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter hívta fel a figyelmet.

Fico: A felbérelt ellenzék azért kiabál, mert a „kulturális csodabogarak” el lesznek szakítva az állami költségvetés bőkezű forrásaitól

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »