Sikeresen tesztelték Putyin "legyőzhetetlen" fegyverét, az új rakétarendszert 2019-ben állítják hadrendbe

Sikeresen tesztelték Putyin "legyőzhetetlen" fegyverét, az új rakétarendszert 2019-ben állítják hadrendbe

Vlagyimir Putyin orosz elnök felügyelete alatt sikeresen tesztelték az Avantgard kódnevű hiperszonikus hadászati interkontinentális rakétarendszert Oroszországban, amely hagyományos és atomrobbanófejek hordozására egyaránt alkalmas.

Vlagyimir Putyin az orosz védelmi minisztérium épületéből távolról követte figyelemmel a Távol-Keleten végrehajtott kísérletet.

A rakéták 6000 kilométert tettek meg az uráli kilövőállástól a Kamcsatkai-félszigeten lévő Kura támaszpontig.

Hírdetés

Putyin márciusban jelentette be, hogy új fegyvereket fejlesztenek ki, köztük az Avantgard rakétarendszert, amelynek rakétái állítása szerint a világ szinte bármely pontjára képesek lecsapni, jól manőverezhetők, és képesek könnyen kikerülni a légvédelmi rakétákat.

Az elnök köszönetet mondott a tervezőknek, akik 2003 óta dolgoznak a fejlesztésen, a kísérlet résztvevőinek és a védelmi minisztériumnak a kiváló munkáért. Az orosz elnök nagyra értékelte a sikeres kísérletet, és megállapította, hogy Oroszország elsőként jutott az új típusú fegyverhez. Az orosz hadseregben 2019-ben állítják hadrendbe az új rakétarendszert – idézte az elnököt a Kreml.

(MTI – RT)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »