Sikeresen pályáztak a magyarhermányi reformátusok

A megyei tanács által kiírt sikeres pályázást követően a magyarhermányi református egyház imaterme bútorzattal bővült.

Ott zajlik az egészen kicsik és a picit nagyobbak számára a vallásóra, az ifjak számára heti rendszerességgel tartott bibliaórák, a nőszövetség munkája, ott tartják a kórusok próbáit, és hétköznapokban ott fogadják az ügyeikkel az egyházat felkeresőket is. Talán nem látványos megvalósítás, de számukra fontos hely lett, teljesebb a beruházás által – mondotta Moisza Arnold tiszteletes.

Hírdetés

„Multifunkciós hely számunkra az imaterem, ezért kiváltképp örvendek annak, hogy a megyei tanács pályázatán sikeresek voltunk, és jelentős, 11 500 lejes támogatáshoz jutottunk általa. Örömöt jelent az, hogy helyi asztalost támogathattunk a megrendelés által – a klenódium, a biblia- és vallásórákon használt könyvek és munkafüzetek befogadására rendelt tölgyfa bútor Nagybaconban készült –, mint ahogy az is, hogy életem első általam írt és sikeresen lebonyolított pályázatát hamarosan lezárhatom, remélem, még sok hasonló követi majd” – mondotta a magyarhermányiakat két éve szolgáló lelkész.

Magát az imatermet is szerette volna az egyházközség megújítani, de a tavaly júniusi árvíz terveiket keresztülhúzta, jóformán minden anyagi forrásukat a templom felújítására kellett fordítaniuk. A nehéz­ség ellenére azért a termet sikerült kimeszelni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »