Sikeres volt Weber és Orbán találkozója a Die Welt értesülései szerint

Sikeres volt Weber és Orbán találkozója a Die Welt értesülései szerint

Alapvetően sikerült megállapodásra jutni Orbán Viktor és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjének tegnapi budapesti találkozóján – értesült a német Die Welt.

A lap úgy tudja, az egyeztetés után „intenzív telefondiplomácia” kezdődött, amelynek főszereplője Joseph Daul, az EPP, és Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke volt.

Hírdetés

A magyar oldal azt szeretne volna tudni, hogy a német pártelnök pontosan hol is áll a Fidesz néppárti tagságáról kialakult vitában. Weber a német ZDF-nek keményebb hangot ütött meg, mint budapesti sajtótájékoztatóján, úgy fogalmazott, elfogyott a türelem a Fidesszel szemben.

Pár napja Balog Zoltán miniszterelnöki biztos az Echo TV-nek beszélt arról, hogy a német politikusok a balliberális média nyomására nyilvánosan máshogy beszélnek, mint a háttértalálkozókon. A Századvég tegnapi felmérése szerint a magyarok 67 százaléka szerint azért akarják kizárni a Fideszt a Néppártból, mert meg akarja védeni Európa keresztény kultúráját, de Brüsszel ezt elutasítja.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »