Sigmar Gabriel német külügyminiszter (!) okozott /nekünk jó/ botrányt a NATO-ban

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (!) okozott /nekünk jó/ botrányt a NATO-ban

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Gabriel külügyminiszter egy NATO-tanácskozón okozott megrökönyödést, amikor elutasította Washington kívánságát Németország katonai kiadásának növelésére.

A NATO-hoz való hozzájárulás a GDP-nek 2 százalékos szintre történő emelésével azt jelentené, hogy az ország államháztartásának 20 százalékát hadikiadásokra kellene költenie. Ursula von der Leyen védelmi miniszter viszont támogatja ezt.

Gabriel elmondta, hogy nem reális azt hinni, miszerint Németország évente több mint 70 milliárd eurót fog kiadni katonai célokra.

A külügyminiszter ezután ezzel összefüggésben Szíriáról és Irakról kezdett beszélni. Így:

Mi, németek jelenleg túl sok pénzt adunk ki olyan menekültek befogadására, akik azért jöttek hozzánk, mert a katonai beavatkozásaink nem sikerültek, és mivel azok után nem történt stabilizáció. Látjuk tehát, hogy mit jelent, amikor az ember csak katonai kiadásokra koncentrál.

Hírdetés

/MTI, már megint munkaszünetel szombaton berlini tudósítótok? Ez a Gabriel-kijelentés a hazai jobboldali nyilvánosságnak a többségnek – és a kormánynak is úgy kellene, mint egy falat kenyér. Bennünket igazol, tükörhegyiek. Ébresztő pofonkát kértek?/

Hozzátette:

A NATO-határozatoknak nincs ellentmondást nem tűrő két százalékos célja. Hanem Walesből érkező feladat, hogy ebbe az irányba menjünk”.

Ezután követelte (igen: „er forderte”),  hogy „a biztonság fogalmát ne csak a katonai kiadásokra redukálják,  hanem vonják be a humanitárius segítségre és stabilizálásra kiadott összegek”.

/MTI, ez tudod mit jelent? Hogy nem kell hadikiadásainkat fokozni. Ballibül: te is kaphatsz lélegeztetőket, ha megszorulsz. Érted, ugye?/

A NATO 2014-ben Wales-ben abban állapodott meg,  hogy a védelmi kiadásokat egy évtizeden belül a gazdasági teljesítmény „két százalékos irányában” növelik.

Trump elnök ezt a hátteret használta fel, hogy követelje az európai szövetségesektől a védelmi kiadások növelését.

Trump elnök ezt a hátteret használta fel, hogy követelje az európai szövetségesektől a védelmi kiadások növelését.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »