Setétségbe borult a Mi Hazánk irodája

Setétségbe borult a Mi Hazánk irodája

Mialatt a magyarok Jászapátiban tüntettek a cigánybűnözés ellen, a cigányok, pontosabban az "Idetartozunk Egyesület tagjai és más civilek" ugyanebben az időben a Mi Hazánk Mozgalom VIII. kerületi irodája előtt gyűltek össze, hogy – legalábbis a Mérce nevű marxista lapocska megfogalmazása szerint – tiltakozzanak az egyre erősödő gyűlöletpolitika ellen. Most mit mondjunk erre? Még mindig jobb, mintha a jászapáti tüntetés résztvevőinek házát pakolták volna ki… Alább olvasónk fotói és a szélsőbalos lapocska sirámai a "Setét-szeánszról".

(A helyesírási hibákat és a romázást is bennehagytuk, ezért olvasóink elnézését kérjük.)

Az Idetartozunk Egyesület elnöke, Setét Jenő tegnap este osztotta meg Facebookon annak az 52 roma és nem roma szervezetnek a listáját, amelyek péntek délután jelezték: tiltakoznak a Mi Hazánk rasszista megmozdulása ellen. A szervezetek eredetileg a szélsőjobboldali demonstráció betiltását követelték, ez nem valósult meg teljes mértékben, a jászberényi rendőrkapitányság csak a vonulást tiltotta meg, a statikus demonstrációt nem.

A tiltakozókhoz ma reggel a Budapest Pride is csatlakozott: ők felszólították a rendőrséget, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg a jászapáti roma lakosság védelmében, és habozás nélkül, azonnal és és határozottan lépjenek fel a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben abban a pillanatban, amint átlépik a gyülekezési törvény biztosította békés kereteket.

A budapesti tüntetés szervezői azzal kezdték, hogy elmondják: tiltakoznak az ellen, hogy Jászapátiban a rendőrség látszatintézkedései mellett meg lehet tartani a mai demonstrációt.

„Mi innen is üzenjük, hogy szolidárisak vagyunk a Jászapáti roma közösséggel, Jászapáti minden lakosával és határozottan tiltakozunk a mai gyűlöletkeltő, uszító demonstráció ellen!”

Hírdetés

Ezután Setét Jenő, az Idetartozunk elnöke szólalt fel, aki arra bíztatta az résztvevőket, skandálják el a tüntetés jelmondatát: „senki nincs a törvény felett!”

„Meg kell ezt mindenkinek tanulnia. Ez vonatkozik polgárra, civilre, dolgozóra, katonára, időnként miniszterelnökre, de leginkább tudomásul kell vennie ezt a tiltást a hazai szélsőjobbnak is”

-tette hozzá.

Setét elmondta: a romáknak elegük van abból, hogy 15 éve szélsőjobboldali alakulatok megjelennek közösségeikben minden választási kampány közeledtével, és egyetlen politikai üzenettel próbálnak kampányolni: az úgynevezett „cigánybűnözéssel”.

Setét hozzátette: azért is büszke a magyar roma mozgalomra, mert az nem vonult soha senki ellen, nem látogattak el egy bűnelkövető házához sem és nem firtatták egyetlen bűnelkövető származását sem.
Az elnök bejelentette azt is: az Idetartozunk Egyesület szervezésében új mozgalmat indítanak az egyre erősödő gyűlöletpolitika ellen, amelyhez összesen eddig hetven szervezet csatlakozott.

Azt jópofa húzást már mi tesszük hozzá, hogy a mi hazánkosok az ellenük irányuló cigányszeánsz résztvevőinek az alábbi poszterrel kedveskedtek az iroda ajtaján:

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »