Sétálással fogynánk le? Ezekre figyeljünk

Sétálással fogynánk le? Ezekre figyeljünk

Rengeteget lehet hallani arról, hogy rendszeres gyaloglással is megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni, ha valóban fogyni szeretnénk.

Sokan nem figyelnek a sebességükre séta közben. A kényelmesen sétálgatás azonban nem fejleszti az állóképességet. Ezért érdemes fokozatosan gyorsítani a tempót, és mérni a teljesítményünket. Ne felejtsük el számolni a lépéseinket – erre már a legtöbb okostelefon képes -, mert így a legegyszerűbb napról napra követni a fejlődést, illetve számon tartani, hogy gyalogoltunk-e annyit, amennyit terveztünk – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Ajánlott váltogatni a séta intenzitását, így afféle intervall edzéssé tehetjük a gyaloglást. Ez pedig a legegészségesebb és leghatékonyabb módja annak, hogy egységnyi idő alatt a lehető legtöbb kalóriát égessük el. Így több zsírt égetünk és a vércukorszintünk is kiegyensúlyozottabbá válik.

Egy tanulmány szerint a váltott intenzitású sétával 20 százalékkal több kalória égethető el, mint az egyenletes tempójú mozgással. Tehát ne hagyjuk ki a lépcsőket és az emelkedőket a sétából – egy ilyen edzéssel látványosan fejlődhet az állóképességünk, több kalóriát égethetünk el, és erősíthetjük izmainkat is.

Az alkart hajlítsuk be 90 fokban és mozgassuk a felsőtest mellett előre-hátra, mintha kocognánk. Ezzel az egyszerű technikával elégethetünk néhány extra kalóriát, és még a felsőtestünket is erősíthetjük.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »