Sepsiszentgyörgy ad otthont a nyolcas döntőnek (Női kosárlabda, Román Kupa)

Sepsiszentgyörgy ad otthont a nyolcas döntőnek (Női kosárlabda, Román Kupa)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ismét hazai környezetben védheti meg Román Kupa-címét, hiszen a Román Kosárlabda-szövetség csütörtökön arról határozott, hogy Sepsiszentgyörgy ad otthont a kupasorozat nyolcas döntőjének. A 2022–2023-es viadal Final 8-jének (F8) mérkőzéseit február 25–27-én rendezik meg a Sepsi Arénában.

A női kosárlabda Román Kupa döntőjét immáron hetedik alkalommal szervezik Sepsiszentgyörgyön: 2015-ben és 2017-ben a Szabó Kati Sportcsarnok adott otthont a sorozat záró tornájának, majd 2018, 2019 és 2020 után 2022 is a Sepsi Aréna volt a házigazda. A helyszínről szóló döntés mellett a Román Kosárlabda-szövetségnél soroltak is: ennek nyomán a zöld-fehérek elkerülik a mostani idénybeli legfőbb riválisukat, az Aradi FCC csapatát, amellyel csak a fináléban mérkőzhet meg Zoran Mikes együttese.

Hírdetés

A címvédő szentgyörgyi gárda az F8 negyeddöntőjében az Alexandriával találkozik, a nyertes pedig a Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi Sirius párharc győztesével küzd meg a fináléba jutásért. A nyolcas döntő mezőnyében ott van a Kézdivásárhelyi SE alakulata is, amely komoly kivívás előtt áll, hiszen a bajnokságban a második helyen álló és jóval esélyesebb Aradi FCC-vel harcol az elődöntőért. Egy váratlan kvalifikáció esetén a céhes városiak az Agronómia Bukarest és a Kolozsvári U közti mérkőzés nyertesével játszhatnak a legjobb négy között. A Sepsi-SIC a Román Kupa első körét kettős sikerrel abszolválta: a Konstancai MSK elleni mérkőzés háromszéki odavágóján 87–64-re nyert, majd a tengerparti visszavágón 66–61-re bizonyult jobbnak. A KSE szerencsés vesztesként (a Marosvásárhelyi Sirius mellett a céhes városi együttes a legkisebb különbséggel alulmaradt gárda) van ott a Román Kupa nyolcas döntőjébe, miután idegenben 72–69-re verete a Kolozsvári U csapatát, a céhes városi visszavágót 55–51-re veszítette el .

A Final 8 programja: * február 25. – negyeddöntő: Agronómia Bukarest–Kolozsvári U, Aradi FCC–Kézdivásárhelyi SE, Sepsi-SIC–Alexandria, Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi Sirius * február 26. – elődöntő: Agronómia Bukarest/Kolozsvári U–Aradi FCC/Kézdivásárhelyi SE, Sepsi-SIC/Alexandria–Brassói Olimpia/Marosvásárhelyi Sirius * február 27. – finálé.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »