Senkinek sem kell Antal Imre hagyatéka

Senkinek sem kell Antal Imre hagyatéka

A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése található

Kézzel írt telefonkönyv, orvosi papírok, az édesapja fotóalbuma, jegyzetfüzetek… Egy antikvárium árusítja a legenda utolsó emlékeit, a gyűjtemény ára 1,8 millió forint, de az eszmei értéke ennek a sokszorosa. Mégsem kapkodnak utána – írta meg a Bors.

Igazi színház- és médiatörténeti ritkaságra bukkant a Bors, egy antikvárium eladásra kínálja Antal Imre könyvtárának tételeit és iratait. A csomag a 294 darab könyvből, 171 iratból és 196 kottából áll, és a cikkünk születésének időpontjában 1 millió 800 ezer forintot ért. Ennyiért hirdetik. Pedig igazi kincsekről van szó… 

Hírdetés

Az antikvárium oldalán található hirdetésben így írnak az eladásra szánt csomagról: 

„A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó és egyéb személyes tárgyak.
A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók. Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét.”

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »