Senki sem bízik többé az Egyesült Államokban

Senki sem bízik többé az Egyesült Államokban

Mohammad Jawad Zarif iráni külügyminiszter ma arról számolt be, hogy nehéz elképzelni az Egyesült Államokkal a tárgyalások folytatását, hiszen “senki sem bízik”, bennük a keddi, Teherán elleni szankciók visszaállítása után.

“Képzeljék el a tárgyalásokat ezek után, hogy újra bízhassunk bennük, Amerikát folyamatosan szavát szegi, senki sem bízhat többé benne” – mondta Zarif a riportereknek.

Washington májusban látszatra lenyugodott egy iráni nukleáris egyezménnyel, és ezek után azt állítja, hogy új szankciókkal akar “maximális nyomást gyakorolni” Iránra.

Donald Tramp elnök ismételten azt javasolta, hogy kész tárgyalni.

Hírdetés

“Most, hogy fenntartjuk a maximális gazdasági nyomást az iráni rezsimre, még mindig nyitott vagyok egy átfogóbb megállapodás iránt, amely Irán minden “káros” tevékenységéről szól, úgy mint az iráni rakétaprogramról és az iráni terrorizmusellenes támogatásról” – mondta az amerikai elnök hétfőn.

Zarif azonban elmondta, hogy “Irán senkivel sem volt ellenséges azelőtt, és eddig szinte a világ minden országa támogatta”.

Az amerikai szankciók első hulláma kedden lépett életbe, és a pénzügyi tranzakciók és a nyersanyagok behozatala, valamint az autók és repülőgépek megvásárlásának szektoraiban bekövetkezett büntető intézkedések blokádját jelenti.

A szankciók második hulláma novemberben lép életbe, az iráni olaj- és gázszektort, valamint az iráni központi bankot érinti, írja a BETA.

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »