Semmit nem tudni Törőcsik Mari temetéséről

Semmit nem tudni Törőcsik Mari temetéséről

Legközelebbi barátai sem tudnak részleteket a Nemzeti Színészének végső búcsúztatójáról.

A gyászoló család eddig semmilyen információt nem osztott meg Törőcsik Mari temetésének a részleteiről, de ami igazán különös, a legközelebbi barátok, kollégák, de állítólag a Nemzeti Színház sem tudja, mikor és hol lehet majd búcsút venni a legendától – írja a blikk.hu.

Hírdetés

A lap megkérdezte Jordán Tamást, Bodrogi Gyulát, a néhai Kossuth-díjas színésznő kollégáit, legközelebbi barátait, Kárász Róbertet. akivel 2012-ben közös alapítványt hoztak létre, de egyikük sem tudott semmit Törőcsik Mari temetéséről.

Idézik Bérczes László beszélgetőkönyvében az általa mondottakat: „Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »