Semmi extra… ismét zavargások voltak Brüsszelben

Most is az afrikaiak verték szét a belga várost, de vajon miért nem a saját kontinensükön harcolnak a rabszolgatartás ellen?

Líbiai és más afrikai férfiak gyűltek össze a Louis sugárúton, hogy a Líbiában zajló rabszolgatartás ellen emeljék fel a hangjukat.

Újabb zavargások, újabb fosztogatás, újabb károk (ablakok, autók, kirakatok). Brüsszelben megint izgalmasan telik a hétvége.

Néhány fiatal feketének sikerült káoszt okozni a városban. Elkezdték terrorizálni az eladókat és a kereskedőket, ezáltal mozgósítani kellett a rendfenntartó erőket is.

Harminc fiatalember, aki részt vett a zavargásban, lefedték az arcukat, és elindultak a Louise-i sugárúton, ahol üzleteket kezdtek el rongálni” – mondta Ilse Van de Keere, a belga rendőrség szóvivője.

A rendőrség begyűjtött 20 fiatalt, de mivel a többségük fiatalkorú, ezért a szigorú büntetés el fog maradni. Reggelre mind szabadlábon lehetnek. Szüleik felelnek a tettükért, így megússzák egy kis büntetéssel. Rá férne egy kis frissítés a törvényekre. Mondjuk le lehetne csökkenteni büntetőjogi felelősséget kb. 14-16 éves korra…

Ne röhögtessük már ki magunkat, ezek a fiatalemberek nagyon is tudják, hogy mit lehet és meddig lehet elmenni.

Hírdetés

Ez az eset pár héten belül már a harmadik ilyen súlyos incidens volt a városban…

Kapcsolódó:

“Itthon vagyunk!” – Nem csak Brüsszelben tomboltak a marokkói vadak, Párizsban is “megünnepelték” a VB részvételt

 

Félelem és reszketés Brüsszelben

 

Brüsszel: zavargásokba torkollott a marokkóiak foci fiesztája


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »