Semjén Zsolt "messzemenően támogatta" Zaid Naffa testvéreinek honosítási kérelmét

Semjén Zsolt "messzemenően támogatta" Zaid Naffa testvéreinek honosítási kérelmét

Az LMP-s Demeter Márta iratbetekintése nyomán írja a Magyar Nemzet, hogy elsőként a külügy fordult levélben Semjén Zsolthoz a támogatásért, még 2014-ben, az indoklás szerint a testvérek a Naffa család tagjaiként „már most érdemben hozzájárulnak a kiváló magyar-jordán kapcsolatok fejlesztéséhez, amihez magyar állampolgársághoz jutásuk további lendületet adhatna”.

A kérés után Semjén kabinete levelet írt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójának. Ebből kiderült, hogy Szabó László külügyi államtitkár „kiemelten támogatja” a magyar állampolgárság megadását, míg a miniszterelnök-helyettes „messzemenően” a kérelem pozitív elbírálásának híve, ha minden törvényi feltételnek eleget tesznek.

Demeter Márta azt is kiderítette, hogy Tarik Naffa is eljárt annak érdekében, hogy a nemzetközi körözés alatt álló, azóta már elhunyt, Ghaith Pharaon tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon. Tarik Naffát kséőbb magyarországi tiszteletbeli konzulnak is kinevezték Jordániában, hasonló a tisztsége, mint testvérének, Zaid Naffának hazánkban, utóbbi egyébként kétszer is elbukott az állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.

Hírdetés

„A biztonsági kockázatot jelentő Naffák és Orbánék egyetlen csettintésére a magyar állami intézményrendszer tágra nyitja az ország kapuit bármilyen sötét múltú szereplő előtt”

 – nyilatkozta Demeter Márta.

(fotó: Orbán Viktor és Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitóján, 2012. – Kollányi Péter/MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »