Semjén durva törvényjavaslata a maszk és karanténszabályokra

A kormány szigorítana a karanténszabályokon, a kiszabható bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról egészen 150 ezer forintra nőhet a karanténszabályok megsértése esetén.

A törvényjavaslat alapján, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be pénteken, kötelezővé tennék a karanténszoftver telepítését is, amennyiben ennek technikai feltételei adottak– vette észre a 24.hu.

A törvényjavaslat a karantén szabályok megszegése esetére 5 ezer forinttól 150 ezerforintig terjedő közigazgatási bírság kiszabását teszi lehetővé.

https://www.parlament.hu/irom41/13308/13308.pdf

Ez egyben azt is jelenti, hogy a maximálisan kiszabható bírság összege az eddigi 50 ezer forintról 150 ezer forintig emelkedik majd.

A portál ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a frissen benyújtott javaslat szerint a bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

Hírdetés

A benyújtott törvénytervezetben meghatározták azt is, hogy milyen esetekben lehet elhagyni a karanténlakást. Eszerint a karanténkötelezett a hatósági házi karantén lejártát követő napot megelőzően kizárólag az illetékes rendőrkapitányság részére tett bejelentés tudomásulvételét követően, orvos utasítására, megbetegedése miatt – a sürgősségi betegellátást végző személy kíséretében –, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, vagy kormányrendeletben meghatározott esetben távozhat otthonából, olvasható itt.

Lényeges eleme a most benyújtott törvényjavaslatnak az is, hogy abban az esetben, ha a hatósági házi karantén betartásának ellenőrzésére szolgáló szoftver telepítésének feltételei rendelkezésre állnak és a karanténkötelezett ahhoz megfelelő eszközzel rendelkezik, akkor a karanténkötelezett a karanténlakásba történő megérkezésekor köteles a karanténszoftvert a telekommunikációs eszközre telepíteni, azt a hatósági házi karantén ideje alatt használni.

A karanténszoftvert a karanténkötelezett a hatósági házi karantén lejártát követő napon távolíthatja el a telekommunikációs eszközéről.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Semjén durva törvényjavaslata a maszk és karanténszabályokra appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Országgyűlés- törvényjavaslat szerint íriszképet, vénalenyomatot vehetnek a szurkolóktól A sportrendezvények szervezői – ha beléptetőrendszert alkalmaznak – a jövőben…Mától leszállítják a maszk nélkül utazókat a vonatokról és a volánbuszokról A MÁV a vonatokon a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és…Koronavírus – Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a rendőrség Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt négy nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »