Sem a Híd, sem az MKP nincs benn a parlamentben

Sem a Híd, sem az MKP nincs benn a parlamentben

Ha a parlamenti választásokat novemberben tartották volna, a Smer-SD nyert volna a szavazatok 25%-át zsebelve be. A második helyen az SaS végzett volna 14,5%-kal, a harmadikon pedig az OĽaNO 10%-kal.

A parlamentbe nem jutott volna be a Most-Híd, a Median SK ügynökség által kidolgozott választási modell szerint Bugár Béla pártja csupán 4,5%-ot szerzett volna.

A SNS a szavazatok 9%-át szerezte volna meg, ez a negyedik helyre lett volna elég. A felmérés eredménye szerint a parlamentbe még három párt, illetve mozgalom jutott volna: a Sme rodina, az ĽSNS (mindkettő 8%) és a KDH (5%).

Hírdetés

Nem ugrotta volna meg a parlamenti küszöböt a Most-Híd (4,5%), az MKP (4%), a Spolu – občianska demokracia és a Progresívne Slovensko (mindkettő 3,5%) sem. A többi pártra a megkérdezettek 2,5%-a szavazott volna.

A hipotetikus parlamenti választásokon a válaszadók 54%-a vett volna részt.

A Median SK ügynökség november 5. és 27. között végezte a felmérést 1020 válaszadó bevonásával. Az adatok többségét személyes beszélgetések útján szerezte, a felmérésben részt vevők egy része internetes kérdőívet töltött ki.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »