Segítünk, hogy jót egyetek otthon: Téged is vár az ÖkoKör Kamra!

Segítünk, hogy jót egyetek otthon: Téged is vár az ÖkoKör Kamra!

Érdekel az egészséges és fenntartható étkezés, de nem tudod, hogy kezdj neki? Már profi vagy a csomagolásmentes vásárlásban, de szeretnél még több helyi, szezonális és húsmentes ételt beiktatni az étrendedbe?  – várunk ingyenes csoportjainkba az ÖkoKör Kamrában! Mutatjuk, hol indulnak csoportok, amelyekhez még lehet csatlakozni. A kezdőcsomagot és a munkafüzetet mi adjuk hozzá.

Hogy jól záruljon az év, 2021-ben újra indítjuk a hazai és nemzetközi szinten is nagy sikerű ÖkoKör Kamrát.

Mi ez?

Az ÖkoKör Kamra találkozások sorozata, ahol résztvevőként kiscsoportos, személyes élményeken keresztül tanulhatod meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben étkezni, bevásárolni, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és szemétkupacot. Így néz ki az ÖkoKör Kamra >>>

“Kis lépésekben mindent meg lehet változtatni.”  Olvasd el Lili történetét, és tudd meg, miért vágott bele anno az ÖkoKörbe, és 5 év után is mi maradt meg neki az ÖkoKör Kamra hatásából.

Kikből áll egy ÖkoKör?5-8 résztvevő1 csoportvezető1 ajándék kezdőcsomag1 ajándék munkafüzet

Az ÖkoKör Kamra nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem a „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő.

A résztvevők 5-8 fős csoportokban járnak össze 6 héten keresztül, hogy egy csoportvezető, egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fenntartható konyhai fortélyokat próbáljatok ki.

Az ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, hanem saját lehetőségeid keretein belül mutatja meg az egyéni megoldásokat.

Az ajándék kezdőcsomagban a következőket kapod:200 g retekmag csíráztatáshoz200 g rukkola mag csíráztatáshoz200 g brokkoli mag csíráztatáshozstrapabíró vászonszatyorüvegre ragasztható matrica 

Az Ökokör nem erőltet, nem ellenőriz, nem bírál és nyilván nem szankcionál. Az Ökokör ajánl, javasol, segít. A magam részéről hiszek – más területen is – ebben a módszerben.

Azzal, hogy megosztom a saját tippjeimet, tapasztalataimat és módszereimet erre fogékony ismerős, vagy épp teljesen idegen emberekkel, máris terjedhet a tudatosság. Lehet, hogy ma csak a gondolat fogant meg, holnap már kipróbálja, majd beépül a mindennapokba. Ami pedig erőltetés nélkül, saját szándék alapján épül be, nagy valószínűséggel meg is marad – mondta el korábbi ÖkoKörünkről  Balla Gabi stílustanácsadó és stylist is.

Amikor Gabit arról kérdeztük, mennyire érzi magához közelinek az ÖkoKörök szemléletét, a kíméletességet emelte ki, aminek nagyon örültünk.

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, az ÖkoKör Kamra résztvevők közel harmadára csökkentették a kidobott élelmiszer mennyiségét az ÖkoKör találkozó végére.

Hírdetés

Neked is az ÖkoKör Kamrában a helyed, ha…szeretsz jókat enni;szeretnél egészségesebben étkezni, akkor is, ha nem vagy híve az extrém diétáknak;szeretnél ugyanabból a pénzösszegből egészségesebben, fenntarthatóbban étkezni;azt gondolod, hogy az étkezés egy jó családi és közösségi esemény lehet;szívesen tanulsz másoktól hasznos praktikákat;szívesen megosztod másokkal a saját tapasztalataidat.Itt indulnak csoportok 2021 őszén:

 

ÖkoKör Kamra – Sánta Edina

• első találkozó: 2021. október 20. 17:00h (Budapest 9. ker. Ráday utca)

• További infó, csatlakozás itt >>>

 

 

ÖkoKör Kamra – Sztepanov Alexandra

• első találkozó: 2021. október 20. (Göd)

• További infó, csatlakozás itt:  sztepanov [kukac] gmail.com

 

ÖkoKör Kamra – Petelen Kitti

• első találkozó: 2021. október 20. (a csoporttagok megegyezése szerint)

• További infó, csatlakozás itt >>>

 

Ezek a csoportok már beteltek, ide már nem lehet csatlakozni

Kollár Erika: Leányvár

Szalai Szilvia: Budapest

 

A csoportok indulásáról folyamatosan tájékoztatunk Titeket!

A listát folyamatosan frissítjük október végéig, a meghirdetett ÖkoKörökhöz Facebook oldalunkon is csatlakozhattok. Látogass vissza pár nap múlva, ha még nem találtad meg az ideális csoportot!

A képzés az Európai Unió támogatásával, #OurFood.OurFuture projekt keretében valósul meg.

Ez a poszt Segítünk, hogy jót egyetek otthon: Téged is vár az ÖkoKör Kamra! először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »