Segítséget kérnek a vízimentők

Segítséget kérnek a vízimentők

Adománygyűjtést szervez a Vízimentők Magyarországi Szakszövetsége, miután lehetősége nyílt két darab speciális, használt mentőhajó megvételére – mondta a szervezet elnöke az InfoRádiónak. Bagyó Sándor ezt megelőzően arról beszélt, hogy a szezon eddigi részében mennyi munkájuk volt.

A rendszer készen áll az összes adott feladat elvégzésre, húzta alá Bagyó Sándor hangsúlyozva, hogy a strandi- és a mélyvízi vízimentőkkel, a hajós szolgálattal, a diszpécserszolgálattal és egyéb más társszervekkel való együttműködés egy nagyon komplex munka. Bár eddig egy erős szezonról lehet beszélni, az elvárásoknak tökéletesen meg tudtak felelni a szervek, igaz, a java csak most kezdődik – tette hozzá.

A vízimentők munkáját az emberek azzal tudják a legjobban segíteni, hogyha megfogadják a tanácsaikat és figyelnek magukra. Most azonban lehetőségük nyílt egy alkalmi vételre, amihez adományokat várnak, ismertette a szakszövetség vezetője. „Ebben szólítottuk most meg a lakosságot, hogyha tud, akkor segítsen ebben az egyedi, nem tervezett beruházásban” – fogalmazott.

Hírdetés

Adományozásra lehetőség van sima banki átutalással a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat számlaszámára, valamint bankkártya segítségével.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolása miatt nyílna lehetősége arra, hogy megvásároljon két speciális használt mentőhajót. „Az ő érdekük is az volt, hogy szállítási költség nélkül, minél előbb túladjanak rajtuk. Ez egy nem várt lehetőség, aminek nagyon megörültünk” – fogalmazott Bagyó Sándor.

A két hajó egyforma, 7 méter hosszú, 200 lóerős motorral felszerelt, nagyon erős mentőhajó – dicsérte a szakszövetség elnöke, hozzátéve, igaz, a magyar előírásoknak megfelelően némi átalakításra szorulnak majd.

A szakszövetség részére egyébként egy nap leforgása alatt egymillió forint gyűlt össze, ami egy reménykeltő dolog, tette hozzá Bagyó Sándor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »