Segíteni akart Laár Andrásnak, bilincsben vitték el a rendőrök

Segíteni akart Laár Andrásnak, bilincsben vitték el a rendőrök

Abszurd történet bontakozik ki néhány, az év végén közzétett Facebook-posztból: bilincsben vittek el a rendőrök egy mentőként dolgozó fiatalembert, aki saját bevallása szerint csak segíteni akart, hogy valaki – aki egyébként gyakorló buddhista – megtalálja az ellopott tulajdonát.

A történtek előzménye, hogy még december közepén feltörték Laár András zenész, humorista autóját, és elvitték belőle az akusztikus gitár-ének erősítőt, ami igen értékes. A művész megosztott a Facebook-oldalán egy képet a berendezésről, és kérte, hogy akinek esetleg fölajánlják megvételre, jelezze. Király Edvard – a saját oldalán leírt történet szerint – két nappal később vett egy ugyanilyen erősítőt egy számára ismeretlen embertől, aki azt állította, hogy meg van szorulva, ezért igen kedvezményes áron adta.

Király Edvard két nappal később értesült róla, hogy Laár András ugyanilyen erősítőt keres, és föl is vette a kapcsolatot a humorista menedzserével, majd karácsony után többször is beszélt telefonon Laárral. Bár a gyári számok nem egyeztek, Király Edvard hajlandó volt személyesen találkozni, és megmutatni az erősítőt. A találkozó december 28-án jött létre, de a helyszínen civil ruhás rendőrök jelentek meg, megbilincselték, és lopás gyanújával előállították a fiatalembert.

Hírdetés

Kihallgatás után a nyomozók szabadlábra helyezték, de az erősítőt és tartozékait a zuglói kapitányság lefoglalta, mert – mint mondták – szakértőnek kell megvizsgálni, manipulálták-e a gyári számot. Az erről szóló határozatot Király Edvard tette közzé a Facebookon, ebből látszik, hogy valóban nem ugyanaz a gyári szám, mint amit Laár András megadott.

http://mno.hu/

„Én levontam mindezekből a következtetést és a tanulságot. Ha segíteni akarsz valakin, téged hurcolnak meg, mások előtt bilincsbe, majd fogdába tesznek, mindezt úgy, hogy a két sorozatszám teljesen más. Nagyon sajnálom a történteket, nem erre számítottam” – írta Király Edvard, aki azt állítja, soha nem kért pénzt Laár Andrástól, még a korábban fölajánlott jutalmat sem. A történetet megírta kommentként az eredeti, segítséget kérő bejegyzés alá is, de a humorista nem reagált rá (igaz, nem is törölte a posztot vagy a kommentet).

A Magyar Nemzet menedzserén keresztül kereste Laár Andrást, hogy megismerjük az ő verzióját is, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült beszélni vele. Amint elérjük, cikkünket frissítjük. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »