Seggre esés

Seggre esés

Rohadt nagy saller, de még időben jött. Remélem.

Mintha nem nyertünk volna Hódmezővásárhelyen. És egy olyan alaktól kaptunk ki, aki csak morfológiailag különbözik a hasonlóan sikeres Medgyessy Pétertől. Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsi-bolsi jelölt harminc éve.

Miféle önvédelmi mechanizmusaink vannak, ha nem vettük ezt észre?

Egy választás sosincs megnyerve, és ha valóban becsületes és titkos a választás, akkor az eredményét sem lehet megjósolni. Ja, és ennyit a diktatúráról.

Ez persze csak egy polgármester választás, de a helyi Fidesz teljesen elveszítette a kapcsolatát a sokat emlegetett valósággal, ha nem érezte, hogy halad lefelé a lejtőn.

Az számít, mit éreznek a választópolgárok. A választópolgárok meg láthatólag nem voltak hanyatt esve az eredményektől. Mert akkor egy rossz jelöltet is megválasztottak volna.

És fél kilenckor a jobboldali sajtó még nem rakta ki a címlapra, hogy citromba haraptunk. A PestiSrácok az első, de ez keserű vigasz. Mi is lehettünk volna gyorsabbak. Még fél órára sem szabad szembe menni a valósággal.

A politika a valóságok egyeztetéséről szól. A politikusoknak meg kell győzniük a szavazókat arról, hogy az ő valóságuk az igazi.

Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen világosan teljesíthetetlen ígéretekkel le tudtak nyomni bennünket. Az új hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen ígéretét sem fogja tudni betartani. Ezt, akinek elemi ismeretei vannak az önkormányzati rendszerről, az tudja. Még a rá szavazók nagy része is tudja. A hódmezővásárhelyiek egy év balhét vásároltak maguknak és lehet, hogy ugyanilyen úri gesztussal fogják elküldeni az ígéreteit meg nem tartó polgármesterüket a sunyiba a következő önkormányzati választáson.

Országosan ugyanez van. Olyanokat ígérnek már most az ellenzéki pártok, amit nyilvánvalóan nem lehet betartani. Ha a náci-bolsi-zöld koalíció nyer, akkor meggyőződésem, hogy tíz év múlva nem lesz Magyarország.

De az biztos, hogy rohadtul nagyon akartak üzenni nekünk valamit a választók. Én személy szerint vettem az üzenetet.

Változtatnunk kell. Nem ugyanabban a valóságban létezünk. És nekünk kell változtatni, mert a választók nem fognak. Ez nem a Sorosról, meg a pénzről szólt, ez arról, hogy a drága választók meg vannak sértődve. Remélem nem mindenütt, mert akkor a legrosszabb idők jönnek vissza.

A jobboldali közösségnek újra kell terveznie ezt a beszélgetést a választókkal. Vissza kell szereznünk a magyarok többségének a szívét. Ez akkor is így lenne, ha ma egy országos választáson nyertünk volna.

A csata csak most kezdődik és nagyon világosan kirajzolódott mekkora a tét.


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »