Segélyszállító járművel hatoltak be a Nuszejrát menekülttáborba a világ legerkölcsösebbjei

Segélyszállító járművel hatoltak be a Nuszejrát menekülttáborba a világ legerkölcsösebbjei

Az elmúlt szombaton az izraeli hadsereg, a rendőrség és a Belbiztonsági Szolgálat különleges egysége az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) által túszként fogvatartott négy izraeli személy kiszabadítására a légierő és harckocsik támogatásával behatolt a Gázai övezetbeli En-Nuszejrát menekülttáborba. A Palesztinai Vörös Félhold tegnapi közleményében felhívja a világ közvéleményének figyelmét: a civilek soraiban tömegmészárlást végrehajtó izraeli fegyveresek humanitárius segélyszállító teherautóján hatoltak be a menekülttáborba – írja a Palesztin Információs Központ.

A Palesztinai Vörös Félhold Szervezet tegnap felhívta a világ figyelmét arra, hogy a szombati tömegmészárlás kivitelezői humanitárius segélyszállító teherautóval (harckocsik és a légierő gépeinek fedezetével – H. J.) hatoltak be a menekülttábor területére, ahol 274 palesztin polgári személyt meggyilkoltak – köztük 64 gyermeket és 57 nőt -, illetve közel 700 civilt megsebesítettek.

A Palesztin Információs Központhoz (Palinfo) eljuttatott közleményében a Palesztinai Vörös Félhold felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy a nemzetközi jogot és egyezményeket is sértő szombati művelettel az izraeli megszálló erők veszélyeztetik a humanitárius segélyszállítmányok biztonságos lebonyolítását és a mentőszolgálat tevékenységét.

Hírdetés

Katonai erők segélyszállító teherautóba rejtése, illetve azzal fegyveresek álcázott szállítása a polgári lakosság elleni háborús bűncselekménynek minősül, egyértelműen megsérti a nemzetközi humanitárius és szokásjogot. A megszállók ezzel félrevezették a civileket, akik a rájuk váró éhínségtől való félelmükben várva várták az élelmiszerszállítmányt.

Ezen kívül az ilyen cselekedet lerombolja a polgári lakosságnak a segélyszállítókba vetett bizalmát, s egyben ismét veszélybe sodorja a humanitárius segélyszolgálat önkénteseit és az egészségügyi dolgozókat – olvasható a Palesztinai Vörös Félhold közleményében, amely fölszólítja a nemzetközi közösséget, hogy cselekedeteikért vonja felelősségre az izraeli megszállókat.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »