Šefčovič: Új alapokra kell helyeznie politikáját az Európai Bizottságnak

Šefčovič: Új alapokra kell helyeznie politikáját az Európai Bizottságnak

Az Európai Bizottságnak (EB) fel kell készülnie arra, hogy az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) után bizonyos tekintetben új politikát vagy jogi normákat kell kidolgoznia – jelentette ki Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke, akit a CoFoE egészségügyi munkacsoportjának irányításával bíztak meg.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ezt még ebben a ciklusban végrehajtsuk – jelenleg valahol a mandátumunk felénél járunk. Nyilvánvalónak kell lennie, hogy a polgárok javaslatait megvalósítjuk” – jegyezte meg Šefčovič.

A CoFoE január 22-ei, szombati strasbourgi plenáris ülésén összesítették a két, már lezárult polgári platformon megfogalmazott ajánlásokat. Šefčovič a TASR hírügynökségnek elmondta,

Hírdetés

Februárban a munkacsoport következő lépése egy eszmecsere lesz, majd összefoglalják, és továbbítják az eredményeket a három fő uniós intézménynek – az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament – elnökének.

„Az lesz a feladatuk, hogy elfogadják ezeket az ajánlásokat, és javaslatot tegyenek azok megvalósítására a francia elnökség során. Az Európai Bizottság nevében politikai kötelezettséget vállaltunk arra, hogy amint a konferencia konkrét eredményekkel zárul, mindent megteszünk, hogy még ebben a parlamenti ciklusban megvalósítási javaslatokkal álljunk elő” – magyarázta Šefčovič. Az Európai Bizottság megbízatási ideje 2024 közepén jár le.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »