Sebestyén Balázs a tűzzel játszik, megint nyomott egy fricskát

Sebestyén Balázs a tűzzel játszik, megint nyomott egy fricskát

Ebből baj lesz…

 

Felhévizy Félix nagyon kedveli az összeesküvés-elméleteket. Nagyon szeret kombinálni, különböző oldalakról olyan érdekességeket gyűjteni, amik esetleg más megvilágításba helyeznek egy-egy komoly politikai vagy társadalmi témát. Legyen szó a Marsról, a Tesláról, vagy éppen a Kennedy-gyilkosság furcsa körülményeiről. Ilyen érdekes téma jelenleg az, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetékeket. 

Mint ismert, a Balti-tengerben lefektetett Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetéken szeptember végén történtek robbanások, Svédország és Dánia kizárólagos gazdasági övezetében. Az első csővezetékpár mindkét szálán és a második egyik tagján észleltek sérüléseket. Összesen négy helyszínen ömlött gáz a tengerbe. Ami fölöttébb érdekes, hogy senki nem vállalta a felelősséget a szabotázsakcióért. Természetesen a világ nyugati közvéleménye az oroszokat tette felelőssé, az oroszok pedig a nyugati nagyhatalmakat hibáztatták. 

Amiért ez a téma a héten újból előtérbe került, az egy világhírű Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró, Seymour Hersh cikke, amelyben kerek perec kimondja és logikusan le is vezeti, hogy az amerikaiak robbantották fel a vezetékeket, gazdasági érdekből. Ez azért már több mint összeesküvés-elmélet, mert Seymour Hersh nagyon nagy név a szakmában és ahogy Szőcs László fogalmazott kiváló pénteki vezércikkében: ő is tévedhet, ahogyan a forrásai is (sőt szándékosan is állíthatnak valótlant), az azonban nem tűnik életszerűnek, hogy 85 évesen méretes hírlapi kacsával akarná lerombolni a nimbuszát. 

A Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró azt írta cikkében, hogy amerikai haditengerész búvárok robbanthatták fel a gázvezetékeket, méghozzá a Baltops 2022 nemzetközi hadgyakorlat leple alatt. Mégpedig Joe Biden elnök utasítására, a CIA-vel karöltve és norvég cinkosság mellett. Idézet Hersh nagy vihart kavart írásából:

Hírdetés

„Biden döntése, hogy szabotálja a csővezetékeket, több mint kilenc hónapig tartó, szigorúan titkos vitát követően született meg. A washingtoni nemzetbiztonsági közösségen belül azt vitatták meg, hogy hogyan lehetne a legjobban elérni ezt a célt. Ez idő alatt a kérdés nem az volt, hogy végrehajtsák-e a küldetést, hanem az, hogy hogyan hajtsák végre anélkül, hogy nyíltan tudná a nemzetközi közösség, hogy ki a felelős érte.”

Az oroszok nemzetközi vizsgálatot követelnek az ügyben, annak ellenére, hogy a Fehér Ház és a CIA kategorikusan tagadta a cikkben foglaltakat. Itt tart jelenleg az ügy. Azonban nagyon úgy tűnik nem csak Felhévizy érdeklődését keltette fel ez a téma. A Rádió 1 csütörtök reggeli műsorában Balázsék is élénken és részletesen foglalkoztak az esettel, természetesen náluk is Seymour Hersh cikke volt a kiváltó ok. Ezért fordulhatott elő az a nem megszokott dolog, hogy egymás után kétszer is bekerült a vasárnapi jegyzetbe Sebestyén Balázs. Ugyanis a műsorvezető a múlt heti kemény beszólásai miatt rendesen kihúzta a gyufát a baloldalon, kormánypártinak, sőt egyenesen homofóbnak titulálták egyes médiumok, ezért a múlt héten is róla szólt Félix írása. Most, hogy a csütörtöki műsorukban hosszú ideig elemezte a sztárújságíró cikkét, majd úgy fogalmazott, hogy nagyon érdekes játszma zajlik az Északi Áramlat ügyében, újból fricskát nyomott a baloldal orrára, hiszen a nyugati álláspont szerint csakis Putyin robbanthatta fel a gázvezetékeket. 

– Balázs könnyen lehet, hogy a kormánypárti és homofób titulusok mellé most begyűjtötte a Putyin pincsije címkét is. Magára az ügyre visszakanyarodva, érdemes lenne feltenni azt az egyszerű kérdést, hogy Cui prodest? azaz Kinek az érdeke? Mindjárt közelebb kerülnénk az igazsághoz – gondolta magában Felhévizy és biztos, ami biztos böngészni kezdte az internetet, hátha talál valami új, titkos információt.

Borítókép: Sebestyén Balázs a Frizbi című műsorban (Fotó: Képernyőkép – YouTube – Frizbi )

Felhévizy Félix – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »