Se pénz, se posztó

Nem túl jó idők járnak mostanság az elvtársakra. Néhány hónapja a Simon-ügy, aztán a választási pofára esés, most meg kiderült, hogy összegereblyéztek az elmúlt időszakban egy kétmilliárd forintos tartozást.

Igazán szép röppálya, az kétségtelen.

A hírek szerint a helyzet olyannyira súlyossá vált, hogy a hitelt nyújtó bank a kampány utolsó időszakában zárolta az emeszpé számláját. Azonban, hogy mi is történt pontosan, ma még nem tudható, mivel ezt az információt Gúr Nándor alelnök, tegnap ímmel-ámmal ugyan, de cáfolta: „Nehéz helyzetben van a Magyar Szocialista Párt, de arról nem tudok, hogy a bank zárolta volna az MSZP számláját.” Viszont azt elismerte, hogy az adósság létezik, meg azt is, hogy az elvtársak a hitelt nem nagyon fogják tudni visszafizetni: „Nagyságrendileg valóban kétmilliárd forintos tartozásról van szó, a pártnak azonban csak körülbelül fél milliárdos bevétele van egy évben. A hiányzó összeget a székház eladásából lehetne pótolni, de valószínűleg az se lenne elégséges önmagában. Ennek ellenére nem tartok attól, hogy csődbe menne az MSZP.”

Hát az majd kiderül – tehetnénk hozzá halkan.

Hírdetés

Persze, hogy van-e igazság ebben az országban, az már más kérdés. Egyelőre nehezen tudom elképzelni, hogy a „becsületes emberek értékalapú közössége” tényleg csődbe tud, vagy tudna menni. Nem érdeke ez se baloldali pénzeszsákoknak, se a fidesznek. A jelenleg mind erkölcsileg, mind anyagilag szétcsúszott baloldalnál ugyanis nincs nagyobb főnyeremény OV és csapata számára. Nekik az a fontos, hogy ez az állapot a lehető legtovább maradjon fenn. A balos pénzemberek pedig tudják, hogy még mindig olcsóbb egy kialakult struktúrába életet lehelni, mint egy új dolgot teljesen a nulláról felépíteni.

Így aztán minden valószínűség szerint előbb-utóbb akad majd valami megoldás az elvtársak számára, ami pótolja a Simon-féle dugipénzeket. Jön majd Soros Gyuri bácsi, Clintonné is küldhet egy kis pénzt és még az is előfordulhat, hogy egy ilyen-olyan kormányzati ígérvény fejében a bank is tesz egy gesztust, csakhogy megmentődjön a magyar demokrácia.

Így megy ez.

Cirkusz kell a népnek, ahhoz meg szereplők kellenek.

The show must go on…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »