Se kiköpni, se lenyelni

Egyszerre megmosolyogtató, egyszerre elképesztő az a fokú, elsőbálozókat megszégyenítő töketlenkedés, vagy inkább tehetetlenség, ami a Jobbikkal szemben tapasztalható a baloldal részéről. Előbb meghívják a pártot az ellenzéki egyeztetésre, majd mikor rádöbbennek arra, hogy a saját értelmiségük darabjaira szedi őket – legkésőbb a pénteki lapok véleményoldalán – gyorsan visszakoznak, mondván a Jobbik nem is ellenzéki párt, ezért nincs helye a Quaestor-ügyben tartott ellenzéki egyeztetésen. De legalább már nem náciztak. Még.

A Fidesszel szemben egyszerű a politika: ők pro, mi kontra, és fordítva, egyszerű a világkép, mindenki nyugodt. A Jobbik azonban – bármennyire is része már a magyar politikai közéletnek – még mindig egy másik koordináta rendszerben mozog, akkora mozgási szabadsággal, amekkoráról a többi – nota bene: ancine regime – pártjai nem is álmodhatnak.

Hírdetés

Persze valahol érthető Tóbiásék szerencsétlenkedése. A legújabb brókerbotrány mocsarában az MSZP is lendületesen egyre mélyebbre tapicskol, így gyakorlatilag az LMP-n és a Jobbikon kívül minden párt érintett benne.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »