Se beszélni, se helyesen írni nem tud Karácsony szélsőbalos haverja

Se beszélni, se helyesen írni nem tud Karácsony szélsőbalos haverja
Se beszélni, se helyesen írni nem tud Karácsony szélsőbalos haverja
 
Jámbor András az Országgyűlésben Fotó: MH/Purger Tamás

 

Karácsony Gergely mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártjának, a Párbeszédnek az egyik országgyűlési képviselője, Jámbor András háromszor futott neki a „szállodalánc” szavunk helyes leírásának. Mindháromszor sikertelenül. A baloldali politikusnak nemrég volt olyan Facebook-hozzáaszólása, amelyben 11 (!) helyesírási hibát követett el – írja a Drót.info.

A Wikipédia-szócikke szerint Jámbor András – azon túlmenően, hogy most már országgyűlési képviselő is – „magyar kommunikációs szakember, újságíró”. A radikális baloldali politikus korábban is a mi adónkból élt, mivel a Fővárosi Önkormányzatnál volt „tanácsadó”, ezt megelőzően pedig a Soros-féle Mérce főszerkesztőjeként tevékenykedett.

Ennek ellenére egy kétmondatos Facebook-kommentben 11 helyesírási hibát követett el.

Jámbor kommentje

Fotó: Drót.info/Facebook
 

Amióta a „kommunikációs szakember és újságíró” országgyűlési képviselő lett, szakmányban ontja magából közösségi médiás bejegyzéseit. Beszámolt közösségi médiás felületén Rachel Kékéről – talán említeni is felesleges, hogy Jámbor a politikusnő nevét sem tudta rendesen leírni –, aki egyszerű takarítónőből lett a francia nemzetgyűlés (vagy ahogy Jámbor írja: „nemzetgyülés”) tagja. (A politikusnő elefántcsontparti migráns hátterű, szélsőbaloldali francia képviselő.)

A rövid posztban Jámbor ejtett vesszőhibát („végül győztek, jobb munkakörülményeket harcoltak ki”), különírta a nemcsak kötőszavunkat (miközben a következő tagmondat hanemmel kezdődött), de a hallathassák a hangjukat kifejezést is sikerült kínpadra vonnia, méghozzá így: „halathassák a hangjukat”.

Hírdetés

Ámde a legmókásabb mégiscsak az, amit Jámbor a szállodalánc szavunkkal művelt. A szerkesztési előzményekben ugyanis világosan nyomon követhető az a szellemi és nyelvtani iszapbirkózás, melynek során a helyesírás megsemmisítő győzelmet aratott a kommunista kommunikációs szakember és újságíró felett.

Az eredeti, 8:15-ös posztban Jámbor megfejtése a következő volt: „szálódalánc”.

Jámbor első próbálkozása

Majd kommunikációs szakemberünk néhány perccel később gyanút foghatott, hogy itt valami mégsem lehet rendben, ezért 8:24-kor újra nekifutott. Mutatnánk is a kísérlet végeredményét: „szálodallánc”.

Jámbor második próbálkozása

Fotó: Drót.info/Facebook
 

8:31-kor aztán Jámbor még egyszer belenyúlt a szövegébe, ekkor azonban, mint aki jól végezte dolgát, már változatlanul hagyta a „szálodallánc”-ot.

Jámbor harmadik próbálkozása

Jámbor harmadik próbálkozása Fotó: Drót.info/Facebook
 

Érdemes megemlíteni, hogy Országgyűlés honlapja szerint Jámbor András az általunk befizetett adókból havi bruttó 1 656 116 forintot keres. A honlapon a radikális baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.

Szerdán a Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Karácsony Gergely párttársát. Jámbor a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni, a radikális baloldali látszólag párhuzamos a gazdaság témájával.

A videót itt tekintheti meg!

 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »