Scott Rickard: Az amerikai kongresszus nem tudja szolgálni a nemzeti érdekeket, mert az izraeli lobbi befolyása alatt áll

Scott Rickard: Az amerikai kongresszus nem tudja szolgálni a nemzeti érdekeket, mert az izraeli lobbi befolyása alatt áll

Az amerikai kongresszus nem szolgálhatja az ország valódi nemzeti érdekeit az országban tevékenykedő rendkívül erős izraeli lobbi miatt, amely nagymértékben ráhatással van az amerikai törvényhozókra mind a demokrata, mind pedig a republikánus oldalon – mondta Scott Rickard amerikai politikai elemző az iráni PressTv-nek adott interjújában.

Mint ismeretes, Donald Trump amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy nem fogja aláírni a meghosszabbítását az iráni nukleáris megállapodásnak, amely JCPOA néven került be a köztudatba. Az Obama-kormány külügyminisztere, John Kerry szerint Trump döntésével a republikánus elnök nemzetközi válságot teremtett, amely veszélyezteti az államok nemzetbiztonsági érdekeit és legfontosabb szövetségeseit.

Hírdetés

A magát aktivizáló John Kerry kulcsszerepet játszott a nukleáris egyezmény összehozásában és éppen ezért szólította most fel a kongresszust, hogy figyeljenek Amerika valódi nemzetbiztonsági érdekeire. Ez azonban nem jött össze ebben a formában – fogalmazott az elemző, hiszen az amerikai kongresszusban olyan erős az izraeli lobbi, hogy maga alá gyűrve a kormányzatot, mindenképpen véghez viszi az akaratát. Hiába számolt be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség arról, hogy Irán betartja a nukleáris megállapodást, ha az Amerikát uraló Izrael-lobbi ezt elveti, és maga elé tolva Trump elnököt, valójában a nukleáris egyezmény megtorpedózását tartja az első számú izraeli érdeknek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »