Schwarzenegger szerint nincs is fehér Amerika, ezért gyorsan utalt százezer dollárt a Wiesenthal Központnak

Schwarzenegger szerint nincs is fehér Amerika, ezért gyorsan utalt százezer dollárt a Wiesenthal Központnak

Az osztrák testépítőből, majd hollywoodi színészből lett republikánus politikus Facebook-oldalán fejtette ki álláspontját a charlottesville-i eseményekkel kapcsolatban.

Elszörnyedtem a Charlottesville-ben masírozó nácik és fehérfelsőbbrendűség-hívők láttán, és mélyen elszomorított, hogy egy belföldi terrorista vette el egy ártatlan ember életét. Heather Heyer, valamint Cullen hadnagy és Bates rendőr családja jár a fejemben, imádkozom értük. (Az utóbbi két férfi a virginiai rendőrség egyik helikopterének lezuhanásakor halt meg a hétvégén – a szerk.)

Miközben az úgynevezett ‘fehér nacionalisták’ szerencsésnek érezhetik magukat, amiért olyan országban élnek, ahol joguk van szörnyű, helytelen, gyűlölködő nézeteiket hangoztatni, nekünk, többieknek azért kell felemelni a hangunkat és mozgósítani erőforrásainkat, hogy elítéljük a gyűlöletet, és minden lehetőséget megragadjunk a tolerancia terjesztésére.

Üzenetem a számukra egyszerű: nem fogtok győzni. A mi hangunk erősebb. Nincs fehér Amerika – csak Amerikai Egyesült Államok.
Ti sem gyűlölettel a fejetekben jöttetek világra – változhattok, növekedhettek, fejlődhettek, és ajánlom, hogy kezdjétek el mielőbb.

Ma 100 ezer dollárt küldök egy olyan szervezetnek, amely a gyűlölködés ellen küzd, és amellyel évtizedeken át dolgoztam – ez a Simon Wiesenthal Központ. Ez a szervezet egy olyan csodálatos nácivadász után kapta a nevét, akit volt szerencsém a barátomnak tudni. Beszéltem az alapítóval, Marvin Hier rabbival, így tudom, hogy adományomat a tolerancia terjesztésére, a gyűlölködés megállítására használják majd Amerika-szerte az oktatásban, az utcákon és az interneten.

Hírdetés

Az az álmom, hogy mindannyian csatlakoztok hozzám: kiválasztotok egy számotokra szimpatikus, gyűlölet ellen küzdő szervezetet, és így vagy úgy támogatjátok.

Együtt erősebbek vagyunk, mint a gyűlölet, amit a múlt hétvégén tapasztalhattunk.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnotes%2Farnold-schwarzenegger%2Fcharlottesville%2F10155766543359658%2F&width=480&show_text=true&height=484&appId

(Fordítás: HVG)

És a végére egy kis móka és vidámság:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »