Schwarzenegger megüzente az oroszoknak, hogy rosszul tudják, az ukránok még csak nem is nacionalisták

Schwarzenegger megüzente az oroszoknak, hogy rosszul tudják, az ukránok még csak nem is nacionalisták

Hamis információkkal etetik az orosz népet az ukrajnai háborúról – jelentette ki mikroblogján Arnold Schwarzenegger színész, aki Kalifornia állam republikánus kormányzója is volt.

Kilencperces videóüzenetében az egykori hollywoodi színész az orosz néphez intézve szavait arról beszélt: a Kreml "szándékosan hazudik arról, hogy az invázió célja Ukrajna megtisztítása lenne a náciktól". Egyben felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy állítsa le a háborút.

"Nem Ukrajna kezdte ezt a háborút, de nem is nacionalisták, vagy nácik" – mondta Schwarzenegger, felidézve, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is zsidó vallású.

"Ez nem az orosz nép háborúja" – tette hozzá az orosz támadásokra utalva. Schwarzenegger arra kérte az orosz állampolgárokat, hogy terjesszék a híreket az ukrajnai humanitárius katasztrófáról, a háború ellen tüntetőknek pedig azt üzente, hogy a világ szeme rajtuk van.

Hírdetés

"A világ látta bátorságotokat. Tudjuk, hogy megszenvedtétek ennek következményeit. Ti vagytok az új hőseim" – fogalmazott a 74 éves volt színész és politikus.

"Életeteket, testi épségeteket, jövőtöket áldozták fel egy értelmetlen háborúban" – intézte szavait Schwarzenegger az orosz katonákhoz. Azt állította, hogy apja Ausztriában hasonló tapasztalatokat élt meg katonaként a második világháborúban.

I love the Russian people. That is why I have to tell you the truth. Please watch and share. pic.twitter.com/6gyVRhgpFV

— Arnold (@Schwarzenegger) March 17, 2022

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »