Schulz: Leszámolok a magyar kormánnyal

Leszámol a demokrácia gonosz és cinikus ellenségeivel, így a magyar kormánnyal is – ígérte első kampánybeszédében a német szociáldemokraták kancellárjelöltje. A pártja 100 százalékos támogatását élvező Martin Schulz az egész populista politikai elitnek hadat üzent.

Ilyen sem volt még: a Német Szociáldemokrata Párt kongresszusán minden küldött ugyanarra az elnökjelöltre szavazott. Martin Schulz 100 százalékos támogatottsága egyedülálló eredmény a párt több mint másfél évszázados történelmében. A küldöttek Schulz kancellárjelöltségéről is szavaztak, és ezen a voksoláson is mindannyian beálltak a politikus mögé.

Hírdetés

„Ez egy hatalmas pillanat nekem és mindannyiunknak, nemcsak nekem. Köszönöm a bizalmatokat. Szerintem ez az eredmény az első lépés a kancellári hivatal megszerzéséhez, ezért elfogadom az eredményt. Nagyon köszönöm” – jelentette ki az SPD elnöke és kancellárjelöltje.

Köszönő- és egyben kampánybeszédében Schulz keményen nekiment az erősödő populista mozgalmaknak: egyrészt Donald Trump amerikai elnöknek, aki szerinte nőgyűlölő, antidemokratikus és rasszista szólamokat hangoztat – másrészt a török, a lengyel és a magyar kormánynak, amelyekről azt mondta: a demokrácia gonosz, cinikus ellenségei.

Schulz úgy fogalmazott: ő pedig nekik lesz a legelszántabb ellenségük, ha kancellárnak választják. Németországban szeptemberben rendeznek szövetségi választásokat; a legutóbbi felmérések szerint Angela Merkel kancellár és konzervatív pártja csak kevéssel előzi meg Schulzot és a szociáldemokratákat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »