Schmuck csettint, Tarlós ugrik: nem tudta, hogy a kitörés túrát is támogatják, de többször biztosan nem fordul elő

A főpolgármester felülvizsgáltatja a főváros által támogatott pályázatokat, és vizsgálatot indít a Városházán, miután Schmuck Andor és Kálmán Olga az ATV-ben tiltakozott, amiért a Kitörés Túrát a Budapest Kupa 2014 részeként rendezik meg.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a tavalyi támogatási keretből kapott 300 ezer forint támogatást a Teljesítménytúrázók Társasága, amely a Budapesti Természetjáró Szövegség tagja. A társaság nyáron benyújtott pályázatában a Budapest Kupa túrasorozatra kért támogatást, és „pályázatukból nem derült ki, hogy a ‘Kitörést’ is támogatni kívánják”.
Tarlós István azt is megvizsgáltatja, miként használhatják Budapest érvénytelen logóját. A most folyó költségvetési egyeztetéseken azt is mérlegelik, hogy ez a társaság „a jövőben bármire is kaphat-e fővárosi támogatást” – írja a Főpolgármesteri Hivatal.

Hírdetés

A Szocdemek előzőleg közös tiltakozásra hívták a „demokratikus értékek iránt elkötelezett politikai erők képviselőit” a február 8-ára meghirdetett Kitörés túra ellen. Közleményükben – Schmuck Andor pártelnök szavait idézve – azt írták: az eseményről készített „tavalyi fényképek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a túra nem más, mint a szélsőjobb újabb, egyre kevésbé eltitkolt provokációja, nem természetbarát, hanem nácibarát fővárosi esemény”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »