Schiffer: Erkölcsi megsemmisítéssel ne fenyegesenek

Schiffer András szerint megdöbbentő, hogy árnyalatnyi véleménykülönbség erkölcsi megsemmisítéssel fenyeget. Az LMP elnöke a Kálmán Olgával folytatott hétfő esti vitát elemezte tovább az ATV Start című műsorában.

Nem akarja finomítani egy kicsit az álláspontját? – kérdezte Mészáros Antónia riporter az ATV Startban Schiffer Andrást. A politikus válaszában kifejtette, egészen megdöbbenti, hogy magát demokratikusnak nevező közösségben ha valaki árnyalatokkal más véleményen van egy ilyen kérdésben, azt rögtön erkölcsi megsemmisítéssel fenyegetik. A hétfő esti interjú után ugyanis ezt tapasztalta. Ráadásul Kálmán Olga az ominózus beszélgetés után sem állt le, és a következő beszélgetőpartnerét is ezzel „kínozta”.

Az ATV Start egy korábbi részében Újhelyi István szocialista politikus azt mondta, hogy elképesztő felelőtlenség az emlékmű körül kialakult vitát túlméretezett hisztinek nevezni, és ezt hétfőn este ki is írta a Facebookra. „Újhelyi kiírásának stílusa egészen elképesztő, magas lóról osztja azt észt, miközben a dolog tárgyát tekintve nincsenek más állásponton, csak a hangsúlyokban tér el a véleményük” – reagált minderre az LMP társelnöke.

Hírdetés

Schiffer: A kormány ezt nem vitatja

Nyilvánvalóan elítélendő és alávaló olyan látszatot kelteni, mintha a magyar hatóságoknak ne lett volna felelősségük abban, ami a német megszállás után Magyarországon történt – hangsúlyozta Schiffer, de hozzátette, hogy a hivatalos kormányálláspont ezt nem vitatja. Hallotta Navracsics Tibort, amikor a miniszterelnök képviseletében tavaly októberben elnézést kért és megkövette a magyar zsidóságot azért, amit a magyar hatóságok a német megszállás után tettek Magyarországon.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a többszólamú kommunikációt ő is többször bírálta, a miniszterelnök eljárását pedig, hogy két nappal a választás után az ígéretek ellenére nekikezdenek a szoborépítésnek, ocsmánynak és pitiánernek tartja. A vita azonban nem ebben van, hanem abban, hogy a hangsúlyokat mikor hová tegyük. Erre merészelte más szavakkal, de lényegében azt mondani, hogy az ellenzék egy része egyszerűen besétál Orbán Viktor utcájába. Orbán Viktor érdeke hónapokkal ezelőtt és most is az, hogy erről szóljon minden, ne pedig a kormány négyéves teljesítményéről – fogalmazott Schiffer.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »