Schiffer: az itthon elveszített játszmákat ne Brüsszelben akarjuk megnyerni

Schiffer: az itthon elveszített játszmákat ne Brüsszelben akarjuk megnyerni

Schiffer szerint a fókuszálatlanság miatt nagyon nem világos, mi fog most következni az Európai Parlament döntésből. Ugyanakkor azt is elmondta: Magyarországgal szemben, elsősorban a 2010-13 közötti időszak történései alapján, bőven lenne alap a hetes cikkely élesítésére, de a Sargentini-jelentés erre nem alkalmas.

„Több ponton sérti a nemzeti önbecsülésünket, színvonala méltatlan az uniós jogintézményhez és néhány ponton kedvezőtlen hazai társadalmi tendenciákat erősíthet fel. A magyar képviselőknek, pártállástól függetlenül, ezeket a szempontokat kellett volna mérlegelniük”

– mondta a mostanság ügyvédként praktizáló egykori LMP-s politikus.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a második cikkely sérelmére bőven lehet találni alapot a magyar államéletben,

„de ez nem azt jelenti, hogy minden belpolitikai sérelmünket a második cikkelybe szuszakoljuk, vagy az itthon elveszített játszmákat Brüsszelben akarjuk megnyerni”.

Hozzátette: Magyarországot Magyarországról kell kormányozni, Orbán Viktort itthon kell legyőzni. (Korábban az Azonnalin megjelent cikkében tartalmi és jogi szempontból is górcső alá vette a Sargentini-jelentést.)

Schiffer ismét kritikát fogalmazott meg az ellenzékkel kapcsolatban, amit egyébként nem először tesz már meg. Szerinte az ellenzék tagolt, de nem önmagában a pártok tagoltak, hanem a mögöttük álló társadalmi bázis.

Schiffer: „Ha legalább egy ellenzéki párt nem veszi fel a kesztyűt, csúnya Fidesz-győzelem jöhet”

Hírdetés

Schiffer András, az LMP volt társelnöke szerint Orbán Viktor komoly tétet adott a jövőre esedékes EP-választásoknak. A volt parlamenti képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy amennyiben a miniszterelnök által felvázolt kérdések dominálják majd a voksolást, akkor a Fidesz hatalmas részvételre, és így hatalmas sikerre számíthat.

„Április 8-án az következett be, amit már egy évvel előtte meg lehetett jósolni, történetesen, hogy a választásokat követően az ellenzéki pártok mély válságba süllyednek. Ennek alapvető oka az, hogy a pártoknak saját identitásuk sem világos, tehát az, hogy mi végre akarnak egyáltalán hatalomra kerülni. Így pedig óhatatlanul a kisszerű belső játékok uralják a terepet, s nem az, hogy milyen sorsot szánnak az országnak”

– vélekedett Schiffer a Magyar Hírlapnak.

Az ellenzék feladatát meghatározva úgy fogalmazott:

„(…) először azt kellene azonosítani, hogy Orbán Viktor milyen fejlődési modellt kínál Magyarországnak, a következő lépésben világossá tenni, hogy miért káros ez az ország számára, ezt követően egy alternatív fejlődési modellt bemutatni a magyar választópolgároknak. S persze ennek a helyességéről meg is kéne győzni őket.”

Fotó: Béli Balázs/Alfahír 

Schiffer András: Próbáltam győzködni Vona Gábort, hogy ne tegyen fel mindent 2018-ra

Legutoljára tavaly áprilisban beszélgettünk hosszasan, akkor azt jósolta, hogy bajnok lesz Vasas. Ez nem igazán jött be, sőt, idén tavasszal ki is esett a csapat az első osztályból.Nem lett telitalálat. De ebben pont az a felháborító, hogy az a játékosállomány, amivel a Vasas várta egy évvel ezelőtt az EL-selejtezőn a Beitar Jeruzsálemet, bár elmaradt a Fraditól, a Videotontól, de a dobogóra odafért volna.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »