Schiffer András: az ellenzéki tüntetésekből egyelőre az Orbán-rendszer húz hasznot

Schiffer András: az ellenzéki tüntetésekből egyelőre az Orbán-rendszer húz hasznot

A HVG-nek adott interjút Schiffer András, az LMP egyik alapítója, korábbi frakcióvezetője és társelnöke. Schiffer szerint az ellenzék azonban nagy hibát követ el azzal, hogy saját közönségének, egy csalódott kemény magnak játszik, ahelyett, hogy a Fidesz táborára menne rá, ahogyan azt a kormánypárt például 2008-ban csinálta a szocialistákkal a szociális népszavazáson, vagy 2015-ben, a migránsellenességet meglovagolva

Szerintem a mostani jelenetekből egyelőre a NER húz hasznot. Az ellenzéki képviselők számára az éles tiltakozás mellett legalábbis egyenrangú szempontnak kellene lennie, hogy megőrizzék a méltóságukat, és a leendő kormányképességük látszatát — mondja Schiffer, aki úgy látja, a Fidesz úgy ítéli meg, hogy nem kell igazán komolyan vennie a tüntetést.

Hírdetés

A rendőrség fellépését példásnak értékeli, különösen, ha a 2003-2004-hez, vagy 2006-hoz viszonyítjuk, amikor szerinte jogtalanul oszlatott fel demonstrációkat.

Schiffer úgy látja, az Orbán-rendszernek az Achilles-sarka mégiscsak az alacsonyan tartott bérszínvonal, és a munkavállalókat védő munkajogi szabályozás leépítése.

Egyébként csak akkor sikerülhetne a tiltakozáshullámnak a hatalmat megingatni, ha az érintettek is az utcára vonulnának, vagy ha valóban lenne általános sztrájk. De egyelőre nem ezt látjuk — összegzett az LMP atyja.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »