Schiffer András: alkotmányellenes a pedofil-törvénytervezet

Schiffer András: alkotmányellenes a pedofil-törvénytervezet

Több új javaslattal egészítették ki a kormánypártok a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot. Megtiltanák például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó felvilágosítást és reklámokat is. Schiffer András jogász szerint a javaslat többszörösen is alkotmányellenes.

Schiffer András meglátása szerint a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését illetően fontos lenne azokat szétválasztani. Mint magyarázta, utóbbi egy viszonylag egzakt, jól behatárolható fogalom, és hogy az pontosan mit takar, és legalább akceptálható az a kormányzati érvelés, hogy 18 éven aluli személyek ne hajthassanak egyáltalán végre olyan beavatkozásokat, ami visszafordíthatatlan későbbi életük során.

„Ebből én leválasztanám a homoszexualitás népszerűsítésére irányuló módosító javaslatot” – tette hozzá a jogász, aki szerint

az háromszorosan is aggályos alkotmányosan.

Felidézte, a kétezres évek elején a magyar Alkotmánybíróság világossá tette, hogy az addig, és a kommunizmus alatt is fennállt megkülönböztetés, miszerint a 14 és 18 év közöttiek heteroszexuális kapcsolatra legálisan léphetnek, akár idősebbekkel is, homoszexuálisra viszont nem, mélyen sérti az egyenlő bánásmód, illetve a diszkrimináció tilalmáról szóló alkotmányos rendelkezést, és ez most sincs másképp.

Schiffer András megjegyezte, nyilván más a helyzet 14 év alatt, bár úgy véli, hogy a 12 és 14 év közötti személyeknek, tehát a hagyományos kategóriák szerinti felső tagozatos általános iskolásoknak is szükséges bemutatni azt, hogy élnek köztünk homoszexuális vagy éppen transznemű emberek.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az InfoRádiónak nyilatkozó jogász az alábbi három pontban foglalta össze alkotmányos aggályait:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »