Schadl azon borult ki legjobban, amikor levetették a kék villogót az autójáról

Schadl azon borult ki legjobban, amikor levetették a kék villogót az autójáról

A nyomozati iratok szerint Schadl György nemcsak kenőpénzt adott (például az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál) Völner Pál államtitkárnak, nemcsak egyetemi vizsgákat intézett el hozzá és politikusokhoz közel álló embereknek, de kék villogót is használt autóján, hogy a buszsávokban is tudjon haladni. Ez derül ki a 444 cikksorozatának legújabb részéből, amiben feldolgozzák a Schadl-Völner ügy nyomozati anyagát.

A végrehajtói kamara elnökét 2021. május 12-én reggel 9 óra körül a Villányi úton megállította egy rendőr, hogy ellenőrizze, miért van az autóján kék villogó. Ekkor a hívásait már lehallgatták, így rögzítették azt a beszélgetést is, amiben Schadl elpanaszolja a magán-mentőszolgálatot irányító ismerősének, hogy „egy jó képességű rendőr” megállította, és „baszakodik”.

Az autó egy Skoda Suberb volt. Schadl cége vette, de átadta üzemeltetésre a magán-mentőszolgálatnak, pontosabban egy közhasznú nonprofit kft.-nek. A mentőszolgálatnak volt saját járműve, a Skoda papíron annak volt a tartaléka, így került rá kék villogó. Schadl jogellenesen használta a megkülönböztető jelzést, a nyomozati irat szerint rendszeresen.

Schadl az igazoltatáskor átadta a telefont a rendőrnek, hogy tisztázza a problémát a magán-mentőszolgálat ügyvezetőjével, aki azt mondta, hogy az autó használatát ő engedte át Schadlnek.

Az engedélyt ezért vissza is vonta a rendőrség, amin a 444 cikke szerint Schadl annyira feldühítette magát, mint egyetlen másik ügyön sem a lehallgatás idején.

Hírdetés

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt gondolta, hogy a rendőr csak a mentőszolgálat matricáját hiányolta a kocsiról, de Schadl szerint „rábaszott, mert a csomagtartóban ott van”. Fel is ragasztotta, majd elújságolta, hogy, bár szabálysértési eljárást indított volna ellene a rendőr, azt a felragasztott matrica miatt visszavonta. De nem így történt, hat nappal később a magán-mentőszolgálat kapott egy határozatot a rendőrségtől, ami arról szól, hogy nem használhatják többé a kék villogót. A mentőszolgálat ügyvezetője azonnal hívta Schadlt a rossz hírrel, aki kiakadt, és arról beszélt, hogy odatelefonál a rendőrségre.

A nyomozati anyagból az is kiderül, hogy Schadlnak azért volt szüksége a villogóra, hogy a buszsávot használhassa. Végül abban egyeztek meg a mentőszolgálat ügyvezetőjével, hogy Schadl nem használja a villogót, és a tilosban parkolást is kerüli, de a buszsáv használatáról nem mond le.

Schadl viszont annyira ragaszkodott a kék villogóhoz, hogy megkérte egy ismerősét, intézze el neki az engedélyt. Elküldte neki az eljáró rendőr alezredes nevét, de komolyabb előrelépés nem történt az ügyben. Ezért a mentőszolgálat ügyvezetőjének ötlete nyomán inkább egy új cég megvételéről kezdtek el egyeztetni. Úgy gondolkodtak, hogy átpakolják az új cégbe az autókat, és úgy kérnek majd új engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára.

Schadlnak egyébként, úgy tűnik, sikerült is kék villogót szereznie, mert amikor a rendőrök elkapták a ferihegyi repülőtéren, az autóján volt egy kék lámpa. Amikor az ügyész rákérdezett erre, Schadl azt mondta, hogy

üzembetartásra megkapta az autót egy egészségügyi szolgáltatással foglalkozó cég, ez a cég jogosult a jelzés használatára, megjegyzem, hogy nekem is van PÁV vizsgám, én is járok mentőzni.

A 444 cikkéből kiderül, hogy van egy másik szála is az orvos és Schadl kapcsolatának. Sok beszélgetésük egyikében a cégvásárlás után áttérnek egy körvonalazódó nagyobb üzletre, amiről egy bizonyos Ádámmal egyeztetnek. Hogy a beszélgetésben Rogán Antal kabinetfőnökéről, Nagy Ádámról van-e szó (akinek egyetemi vizsgákat intézett Schadl), arról a jegyzőkönyvekben nincs megerősítés. Szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is. Rogán Antal harmadik feleségét Barbarának hívják, ugyanakkor a jegyzőkönyvben semmi sem utal arra konkrétan, hogy róluk lenne szó, írja a 24.

Korábban írtuk: Schadl az osztalék 100 százalékát szedte be – 884 milliót fizettek neki a végrehajtók


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »