Saul vs. lovasíjász: így könnyű nézettséget produkálni

Saul vs. lovasíjász: így könnyű nézettséget produkálni

Novák Előd írja Fb-oldalán:

A 173 ezres elérést mutató Facebook-bejegyzésemet a ballib portálok sem tudták szó (és csúsztatások) nélkül hagyni. Hogy ők zsigerből zsidózásnak minősítik, ha hazánk izraeli felvásárlását (akár a mozik terén, már csak a kialakult 90%-os monopolhelyzet miatt is) szóvá teszem, azt már megszoktuk, de most azzal "vágnak vissza", hogy valójában a Saul fia nézettebb, mint A Lovasíjász. Persze, hogy összességében az, én sem állítottam mást, pusztán hogy az Urániában annak ellenére kapja a jobb vetítési időpontot a Saul fia, hogy jóval kisebb volt rá az érdeklődés még így is, mint a vasárnap ebédidőben vetített Lovasíjászra. A Filmalap százmillióival és a jól ismert nemzetközi lobbival a háta mögött hogyan is lehetne az agyonreklámozott Saul fia össznézettségét felülmúlni, pláne egy dokumentumfilmmel? A mozi.hu szerint pl. ma A Lovasíjászt 2 helyen egy-egy időpontban, a Saul fiát 11 moziban 19 időpontban vetítik, hogy csak egy példát mondjak a nem egyenlő versenyhelyzetre.

Hírdetés

Ami pedig az izraeli Cinema Cityt illeti: valóban nem vagyok naprakész a sefteléseikben, de a ballib portálok – pl. 24.hu – nem "bontották ki az igazság minden részletét": a felvásárló brit Cineworld vezérigazgatója most a Cinema City International korábbi vezetője, az izraeli Moshe (Mooky) Greidinger, szóval a szellemiségben olyan radikális változás nem történhetett.

Én persze nem a Saul fiával szeretnék foglalkozni, hanem azzal, hogy a Jobbik által évek óta hiába szorgalmazott, a magyar identitást, büszkeséget erősítő alkotások, pl. A Lovasíjász is kapjon annyi támogatást, lehetőséget, mint Andrew G. Vajna kedvenc témái. Ezért nyújtottam be törvényjavaslatot is a nemzeti filmipar megerősítése érdekében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »