Sáskajárás szexuális erőszakkal: útközben folyamatosan meggyalázzák a nőket és a gyerekeket

Sáskajárás szexuális erőszakkal: útközben folyamatosan meggyalázzák a nőket és a gyerekeket

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint hitelt érdemlő tanúvallomások szólnak arról, hogy az Európába tartó nők és gyerekek szexuális erőszaknak vannak kitéve.

Aggodalmát fejezte ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, mivel hiteles beszámolókból arról szerzett tudomást, hogy az Európába tartó tömegek női és gyerekei szexuális erőszak elszenvedői az útjuk során. Egyúttal arra hívta fel a hatóságok figyelmét, hogy tegyenek lépéseket a menekültek biztonságának szavatolására. (Érthető, az ember módjára viselkedni képteleneknek speciális tartási körülmények járnak – a szerk.)

Hírdetés


Ki ne érezné magát biztonságban a jóféle útitársak között?

Idén már 644 ezer migráns érkezett vízi úton Európába a főbiztosság adatai szerint, 34 százalékuk nő és gyerek, ők pedig különösen ki vannak téve az erőszaknak, elsősorban a zsúfolt befogadóállomásokon, vagy más olyan helyszíneken, ahol összegyűlnek, így vasútállomásokon, parkokban, utak mentén – mondta a főbiztosság szóvivője, Melissa Fleming Genfben pénteken. Olyan jelentésekről számolt be tanúvallomások alapján, amelyek szerint gyerekek szexszel fizettek azért az embercsempészeknek, hogy folytathassák az útjukat, vagy mert már elfogyott a pénzük, vagy mert kirabolták őket.

A kísérő nélküli gyerekek és az egyedül utazó nők különösen ki vannak téve a veszélynek, főleg, ha felnőttekkel zárják össze őket, mivel éjszaka és bizonytalan útvonalakon közlekednek. A befogadóállomások pedig zsúfoltak, nincsenek megfelelően világítva, ráadásul a nők és a gyerekek számára a hatóságok nem választanak le külön területeket.

A főbiztosság felhívást intézett a tömegeket kezelni is alig tudó, érintett európai országok hatóságaihoz, hogy tegyenek intézkedéseket a veszélyeztetett személyek biztonságáért.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »