Sarló-kalapácsra feszített Krisztust kapott a pápa

Sarló-kalapácsra feszített Krisztust kapott a pápa

La Pazban látta vendégül Ferenc Pápát a bolíviai elnök, Evo Morales. Szerinte az egyházfő ugyanazokért a célokért küzd, mint kormánya.

Sarló-kalapácsra feszített Krisztussal lepte meg Bolívia elnöke Ferenc pápát – számolt be róla az El Universal cikkére hivatkozva a Mandiner. Evo Morales kijelentette, hogy a katolikus egyházfő ugyanazokért a célokért, a szegények megsegítéséért küzd, miként a bolíviai kormány is. „Ferenc pápát árulja el, aki elárul egy szegényt” – tette hozzá. Az egyházfő szintén méltatta az állam szegények érdekében tett erőfeszítéseit.

Hírdetés

Morales ajándékával szemben a pápa a környezettel foglalkozó pápai enciklikát és egy Szűz Mária-mozaikot vitt az államfőnek.

Az egyházfő nyolcnapos dél-amerikai körútján érinti Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt is. Paul Richard Gallagher érsek arról beszélt: a pápa azért döntött fenti államok mellett, mert ezek „politikai és társadalmi laboratóriumok új fejlődési modellek számára”.

Míg korábban arról volt szó, hogy Ferenc pápa kokalevelet fog rágcsálni a ritka hegyi levegő miatt, repülőútja során valójában kokalevélből is álló teát ivott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »