Sargentini: fizetett trollokat küld rám a magyar kormány

Sargentini: fizetett trollokat küld rám a magyar kormány

Nyitókép: xpatloop.com

Judith Sargentini a Magyarországról szóló jelentés elfogadása után a magyar kommentelők célkeresztjébe került – írja a Euronews. A holland politikus szerint a magyar kormány állhat a támadások mögött.

„Odáig mentek, hogy újsághirdetéseket és tévéreklámokat adtak fel. Nemrég pedig a magyar kormány fizetni kezdett a rólam szóló Twitter üzenetek és kommentek népszerűsítéséért, különösen a holland és a belga oldalakon”

– mondta a portálnak Sargentini, majd hozzátette, hogy nem válaszol ezekre az üzenetekre.

Hírdetés

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hétfőn Brüsszelben azt mondta, Sargentini, ahogy bárki más, biztonságban lenne Magyarországon.

A holland politikus azt mondta, biztos abban, hogy a magyar kormány vigyázna rá, ha Magyarországra utazna, de az ellene indult kampány miatt probléma lenne az, hogy hogyan találkozna ottani ellenzékiekkel. „A magyar kormány gyűlöletkampánya így is biztonsági problémát jelent számomra” – mondta Sargentini.

A holland képviselővel készült interjú egyébként azelőtt készült, hogy kiderült, nem engedtek be egy magyar tévstábot Sargentini amszterdami előadására.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »