Sanders tudja, kik állnak az IÁ mögött, de nem mondja ki

Sanders tudja, kik állnak az IÁ mögött, de nem mondja ki

Bernie Sanders demokrata párti elnökjelölt-aspiráns a vasárnap délelőtti szokásos televíziós politikai vitaműsorokban fejtette ki nézeteit.

A vermonti szenátor – miután Alaszkában, Washington államban és Hawaiin egyaránt több mint hetvenöt százalékos győzelmet aratott vetélytársa, Hillary Clinton felett – vasárnap az NBC televízió délelőtti politikai vitaműsorában aggodalmának adott hangot, hogy Hillary Clinton nem akar kiállni vele vitára a New York államban április 9-én esedékes előválasztások előtt.

A kampányról szólva a politikus elismerte, hogy a déli szövetségi államokban Hillary Clinton legyőzte őt, de úgy vélte, hogy a nyugati parti államokban – ahol most lesznek a választások – liberálisabb szemléletű a választók többsége, tehát neki lesz előnye.

“Az utolsó hat választásból ötöt földcsuszamlásszerű győzelemmel nyertünk meg” – utalt Sanders a nyugati államokban eddig elért sikereire.

Ismét kitért arra, hogy szerinte az amerikai politikát – és benne a választási kampányokat is –

eluralta a pénz.

Ezzel összefüggésben bírálta Hillary Clintont, aki pár nap múlva részt vesz a George Clooney filmsztár és felesége által szervezett kampányvacsorán, ahol

353 ezer dollárt

kell fizetnie egy párnak a részvételért.

“A probléma nem Clooneyval van, hanem azokkal az  emberekkel, akik megjelennek ezen a vacsorán” – fogalmazott Sanders. “Nem Clooneyt bírálom, hanem a korrupt kampányfinanszírozási rendszert. Nem Clooneynak, hanem a vacsorán résztvevő embereknek van jogtalan befolyásuk a politikai folyamatokra” – szögezte le Bernie Sanders.

A CNN hírtelevíziónak adott interjújában a terrorizmus elleni harcról beszélt. Miközben dicsérte Obama elnök eddigi terrorellenes döntéseit, meggyőződésének adott hangot, hogy az Egyesült Államoknak szigorítania kell a biztonsági intézkedéseket, ha el akar kerülni egy brüsszelihez hasonló terrortámadást.

Kissé rejtélyesen megállapította:

“Tudjuk, ki az az Iszlám Állam (…) Magától értetődő a dolog. (…) Ismerjük azokat az embereket, akik támadásokat terveznek európai szövetségeseink és önmaguk ellen”

– fogalmazott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »